Életmód

Felfújható üdülőfalu épül Budapest határában

Heaven Dropped
Heaven Dropped
Budapest agglomerációjában, Délegyházán épül hazánk egyik legújabb üdülőfaluja, melynek különlegességét a Magyarországon egyedülálló, speciális kupola alakú dómok adják. A 12,5 hektáros területen megvalósuló Dome kemping részeként 86 ilyen épületet állítanak fel, az első nyaralókat pedig már idén júniusban birtokba vehetik a vendégek. A legalább 40, de akár 300 négyzetméteres alapterületű, számos célra felhasználható, négy évszakos dómokat magánszemélyek is megvásárolhatják a Heaven Droppedtól.

Hamarosan egy teljesen új, exkluzív kikapcsolódási lehetőség válik elérhetővé a magyarok számára, a közelmúltban ugyanis elkezdődött egy felfújható üdülőfalu fejlesztése a Pest megyei Délegyházán a belföldi turizmus élénkítésének érdekében.

A Heaven Dropped által megálmodott koncepció párját ritkítja az országban, a 12,5 hektáros tóparti területen megvalósuló projekt keretein belül összesen 86 kupolaalakú dómot építenek majd fel. A szerkezetek teljesen felszerelt állapotban kerülnek kialakításra, átlátszó oldalfalainak és skylight falainak köszönhetően pedig kivételes panorámában lehet majd része a vendégeknek.

Kosinszky Gordon stratégiai vezető közölte, a cég által megvásárolt délegyházi tó a Sakura nevet kapta, nem véletlenül: a tervek szerint másfél kilométer hosszan japán mintára cseresznyefákat ültetnek majd, melyek bámulatos színe rózsaszínre festi majd a tájat minden tavasszal.

A fejlesztés várhatóan 2023-ra valósul majd meg teljes egészében, de az első dómokat már idén nyáron átadjuk a nagyérdeműnek. A szerkezeteket nemcsak bérbe lehet majd venni, hanem örök bérleti jogot is lehet rájuk szerezni, így a kihasználatlan időszakban mi üzemeltetjük majd azokat az ügyfeleink számára

– magyarázta.

Kosinszky megjegyezte, a területtisztítási munkálatok és a közművesítés már javában zajlik, és augusztusban az első épületeket is felállíthatják majd a területen. A nyilvános megnyitó pedig 2024. Húsvétjára van tervezve.

Heaven Dropped

Esküvői rendezvényhelyszínnek is tökéletes

A Magyarországon alig néhány hónapja forgalmazott kupolaalakú dómokat befektetési jelleggel vagy akár magáncélra is meg lehet már vásárolni kedvező, bevezető áron 5-8 millió forint körüli összegért, ami az építést is magába foglalja.

A szerkezet nem kizárólag üdülési célokat szolgál, hiszen alapterülete 40 és 300 négyzetméter között variálható igény szerint, így akár egy sporteseményhez küzdőtér is kialakítható benne, de esküvői rendezvény vagy csapatépítő helyszínének is tökéletesen funkcionál, a kupola pedig tágas belső teret biztosít minden esetben.

Kosinszky Gordon elmondta, az érdeklődés már most hatalmas az újdonság iránt, Magyarországról számtalan megkeresésük volt már, de a közelmúltban Spanyolországból és a közép-amerikai Costa Ricából is volt rendelésük.

A cég az általuk épített dómokra ráadásul 20 év garanciát vállal, az ár pedig magában foglalja a vashorgonyzott vázszerkezett mellett a PVC ponyvát, a tetőtéri ablakot, a szellőztetőt, a szigetelést és az ajtót is.

Az eredeti fehér színen kívül a glamping kupolákra borított PVC bakelit sivatagi bézsre és olajzöldre is testreszabható, hogy jobban illeszkedjen a kemping helyszínéhez a természetbe. Szintén az előnyei mellett szól, hogy két vagy több geodéziai kupolasátrat össze lehet kötni tetszőleges hosszúságú, teljes vagy átlátszó PVC membránnal borított íves alagutakkal

– mutatott rá a stratégiai vezető.

A mozgatható kupolaalakú dómhoz építési engedély sem szükséges, és rövid időn belül felszerelhetők gyakorlatilag bármilyen felületre, bármilyen időjárásban, ideiglenes vagy félig állandó szerkezetként is.

Kapcsolódó
Megépült az úszó falu Abádszalókon
A tizenhét, cölöpökön álló, négy évszakos ház elkészülte után idén újabbak kivitelezése kezdődött el.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik