Életmód

33 stílushiba, amitől idősebbnek tűnhetünk

Pixabay/ 1643606
Pixabay/ 1643606
Divathibák, amelyeket érdemes elkerülni.

Szinte nincs olyan ember, aki ne tapasztalta volna, hogy  ha nem megfelelő ruhát visel, évekkel idősebbnek tűnhet, mint amilyen valójában. A tökéletes viselet kiválasztása segíthet fiatalabbnak tűnni, míg a nem megfelelő stílus ellenkező hatást válthat ki. Bár a divat szabályai folyamatosan változnak, mégis akadnak állandó szabályok, amiket érdemes követni, illetve divathibák, amelyeket érdemes elkerülni.

Változatos öltözködés 

Ha mindig azonos öltözéket viselünk, az nem csak unalmas, de öregebbnek is tűnhetünk tőle. Bátran kombináljuk a színeket és a kiegészítőket. Egy-egy lánccal, sállal vagy övvel máris újszerű és változatos lesz a megjelenésünk.

Túl sok pasztell szín

Minél inkább haladunk a korral, annál kevésbé illik pasztellbe öltözni. Ennek meglehetősen egyszerű a magyarázata: hajunk és arcszínünk természetesen fakóbbá válik, és a halvány árnyalatok viselése tovább erősíti ezt a benyomást. Ez azonban nem zárja ki a pasztell viselésének lehetőségét, csak gondosan kell kiválasztani a színárnyalatokat.

Rúzs és ruha

Általánosságban elmondhatjuk, hogy a kor előrehaladtával is használhatunk rúzst, csupán a színválasztásra figyeljünk. Az erős színekkel óvatosan bánjunk, mert egyértelműen az arcra, netán a ráncokra irányítják a figyelmet.

„Öreg hölgy” kézitáskák

A gyakran „öreg hölgy” kézitáskáknak nevezett nagy táskák kimentek a divatból. A kicsi és elegáns változatot válasszuk.

Pixabay/ apparel

Jersey szövet

Sajnos annak ellenére, hogy a jersey puha és kényelmes, a simuló anyag a test rossz helyeire hívja fel a figyelmet. Ha szeretnénk elrejteni testünk bizonyos vonalait, akkor  a selyem, a gyapjú és a pamut jobb választás, mint a bőrön tapadó anyag.

Barna harisnya

A fekete színű harisnya rendben van, de a barna problémás is lehet. Hordjunk a bőrtónusunkhoz illő harisnyát!

Az alakunk elrejtése

Bár ésszerűnek tűnhet alakunk elrejtéséhez a lenge ruházat, de a túl bő ruhák helyett viseljünk olyanokat, amik csupán sejtetik az alakunkat.

Mini

Egy idő után bölcs dolog kerülni mindent, amit „aprónak” tartanak. Az idő haladtával az optimális szoknyahossz nem lehet több, mint néhány hüvelyk a térd felett. Javasoljuk, hogy kövessük ezt az irányelvet, bármilyen szép is a lábunk.

Változatos frizura 

Ugyanaz a frizura életünk végéig meglehetősen egyhangú. Változtassuk meg a haj hosszát, a haj színét vagy mindkettőt!

Nyak eltakarva

Sokan azt hiszik, hogy a garbó elfedi a ráncokat, de kevesen gondolnak arra, hogy a rövid nyakú hölgyeknek kifejezetten hátrányos.  A kör alakú- vagy  V-nyakú viselet jó választás, illetve a galléros ing is jó megoldás, ha a konzervatívabb megjelenést kedveljük.

Sál és kalap

Egy jól megválasztott kiegészítő nyerő választás lehet, garantált a fiatalos és elegáns megjelenés.

Minden fekete

Mint mindannyian tudjuk, a fekete szín karcsúsító hatású. Ne feledjük azonban, hogy ettől a színtől az arcbőrünk is fakónak tűnhet. Alternatív megoldásként, ha fekete kabátot vagy felsőt  viselünk, vegyünk alá színes inget.

Tweed gyapjúszövet

A tweednek megvan az a természetes tulajdonsága, hogy még a legfiatalabbnak tűnő embereket is évekkel idősebbé varázsolhatja.

Farmer

A farmer egyike azon kevés anyagoknak, amelyek képesek fiatalítani. A problémás részek elrejtése érdekében javasoljuk, hogy sötét színűt vegyünk fel. Ez sportosan elegáns tud lenni,  különösen, ha hozzáillő cipővel vagy blézerrel párosítjuk.

Semmi szoros

A szűk ruházat ronthat megjelenésünkön, de mint írtuk, a túl bő ruházat sem szerencsés. Ne felejtsük, hogy a mérethez igazodó ruházat mindig dimenziót és szerkezetet ad a testünknek.

Vastag sarkú cipő

Annak ellenére, hogy vastag sarkú cipők, csizmák és tornacipők kényelmesek, valójában ritkán fiatalosak. A karcsúbb szabású cipők, például a bokapántos lapos jó választás lehet.

Kétrészes öltözet

Ha valaki szereti és értékeli az ilyen darabokat, bátran viselje, amennyiben viszont a kétrészes kosztüm nem illik egyéniségünkhöz, ne féljünk felpróbálni más, fiatalosnak tűnő ruhákat.

Olcsó szövetek

Bár csábító lehet pénzt megtakarítani, de ne feledjük, hogy a jó minőségű textíliák jelentősen mást mutatnak rajtunk. Kényelmesek és jobb alakot kölcsönöznek. A jó minőségű ruha viselése gyorsan feldobja megjelenését, és vonzónak, jól koordináltnak tűnik. A viselt textília az egyik oka annak, hogy kopottnak tűnünk.

Hosszú szoknyák

Ahogy telnek az évek, úgy hosszabbodnak a szoknyáink, de ez is lehet elegáns, fiatalos, ha megfelelő sarkú cipőt választunk hozzá.

Túl divatos

Bár mindannyian szeretünk divatosan öltözködni, de kerüljük a túl divatos, nem egyéniségünkhöz illő megjelenést. Válasszuk a klasszikus trendeket, ezek nagyobb valószínűséggel időtállók, mint a felkapott stílusok.

Kabát, pulóver  a derék körül

Ifjú korban divatosnak, lazának számít a pulóver derékra kötése, később már nem az. Ha nem szeretnénk magunkkal cipelni a felsőnket, akkor tegyük a vállunkra, mert a derékra kötéssel szélesebbnek tűnik a csípőnk.

Virágos darabok

A virágmintás divatcikkek időnként nagyszerű hatást keltenek, de csak stíluselemként, ugyanis egy  virágos ruha  feltűnővé teheti a megjelenésünket, főként, ha az több színben pompázik.

Szemöldök

Korábban a vékony szemöldök volt a trendi, most is divatos, de ha úgy látjuk, újra megbarátkozhatunk a vastag, természetes szemöldökkel.

Túl sok pirosító

Az egyik szépségkomponens, a pirosító  a legjobb eredmény eléréséhez hibátlan alkalmazást igényel. Ha rossz helyre visszük fel , vagy túl sokat használunk, idősebbnek tűnünk. A vörös ajkakkal ellentétben a pírnak finomnak kell lennie.

Túl sok púder használata

A púderes smink a leghatékonyabb technika a bőr kiszárítására, és a smink az arc minden pórusához tapad. A púderes smink használata minden bőrhibát a felszínre hoz. A folyékony kozmetikum és krém jobb választás.

Gyöngyök

A gyöngy azonnal évek látszatát kelti az emberben, így maximum ünnepi alkalmakkor viseljük. Az ezüst vagy arany kiegészítők időtlenebbek.

Ékszerek

Ha mindig azonos ékszereket vásárolunk, próbáljunk változtatni. Nem szükséges, hogy a nyaklánc, a fülbevaló, a gyűrű és a karkötő azonos színű vagy anyagú legyen. Ahelyett, hogy újra és újra ugyanazt a kombinációt viseljük, keverjük össze, persze ne essünk túlzásokba. A kevés, néha több!

Brossok

Ki ne imádna egy jól elhelyezett brosst? Hiba ott lehet,  hogy minden egyes ruhához, a hét minden napján felveszünk egyet. Annak ellenére, hogy a brossokat divatosan lehet viselni, van bennük egy régimódi hangulat.

Keret nélküli szemüveg

A keret nélküli szemüveg sok ember körében népszerű, ennek ellenére nem feltétlen előnyös bizonyos kor felett. Miután bőrszínünk halványul, így az ilyen típusú szemüvegekkel beleolvadunk a környezetünkbe.  Szemüveg vásárlásakor a keret nélküli szemüveg helyett inkább válasszunk nagyobb keretűt vagy élénk színűt. Ez több fényt kölcsönöz az arcunknak, és fiatalabbnak tűnünk.

Szemüvegláncok

Ha még mindig van szemüveglánc a szemüvegünkön, azt leginkább csak otthon használjuk.  A szemüveget mindig az arcunkon vagy a táskánkban kell lennie,  soha nem himbálódzon  a nyakunkban.

Horgolt felöltők

Nem tudni, hogy ki indította el a kézzel kötött túl nagy felsők, kiegészítők hóbortját, de valljuk meg, megjelenésükben inkább a takarókra hasonlítanak. Régen teljesen elfogadható volt – sőt divatos – egy teával a vállunkra terítve sétálni. Manapság viszont vitathatatlanul nem divatos  viselet. Ennek eredményeként magától értetődő, hogy egy ilyen ruhadarabbal öregebbnek tűnhetünk.

Hátrányos a konty

Általában idősebbnek tartják azokat a hölgyeket, akik hajukat szűk kontyba kötik.  Olyan “igazgatónős”. Ehelyett hagyjuk, hogy lágy tincsek keretezzék az arcunkat.

Övek

Vannak olyan ruhadarabok, amelyek nem mutatják meg a derékvonalat, és ez rendben is van. Ebben a helyzetben egy kiegészítő, például egy öv ajánlott, hogy teljessé tegye a megjelenést. Ha jól csináljuk, a bő szabású ruha is lehet előnyös. Övvel.

Kapcsolódó
Nem mindegy, milyen napszemüveget viselünk
A gyártók öt kategóriába sorolják be a napszemüvegeket aszerint, hogy azokat milyen erősségű napsugárzás elleni védelemre ajánlják.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik