Otthon készült

Kültéri szobrokban kel új életre a fémhulladék

Az újrahasznosítás kreatív és művészi módját valósítja meg szobraiban.

Míg a legtöbben kidobjuk a selejtes, régi autóalkatrészeket, a nemkívánatos evőeszközöket és a háztartásunkban keletkező, mindenféle kacatot, addig az Oregon államban, Alohában élő művész, Brian Mock fantasztikus kültéri szobrokat varázsol a fém szemétből, írja a My Modern Met.

Fotó: Facebook/Brian Mock

A művész összegyűjti a felhasznált és a leselejtezett anyagokat, például a csavarokat, alkatrészeket, és emberi, állati vagy egyéb formába álmodja azokat.

Fotó: Facebook/Brian Mock

Mock számos művészi kifejezőeszköz kipróbálása után talált rá az 1990-es években az újrahasznosításnak erre a lehetőségére. Megtanult hegeszteni, hogy megvalósíthassa fémszobros ötleteit, és létrehozhassa nem mindennapi, életnagyságú fémszobrait.

Fotó: Facebook/Brian Mock

Százszázalékosan újrahasznosított fém anyagokból alkotta meg egész kis szoborállatkertjét: kutyákat, macskákat, oroszlánokat.

Fotó: Facebook/Brian Mock

Az egyes alapanyagokat aszerint válogatja ki, hogy mennyire kell rugalmasnak vagy épp keménynek lenniük. A kutyák farkát például rugalmas fémláncokból, a hajlékony füleket nagy ívelt acéllemezekből készíti.

Fotó: Facebook/Brian Mock

A régi, kiselejtezett használati tárgyaknak kihívás új életet adni, művészileg igényes alkotást létrehozni belőlük időigényes, de örömteli folyamat

– írja Mock a weboldalán.

Fotó: Facebook/Brian Mock
Fotó: Facebook/Brian Mock

Kiemelt kép: @Brian Mock

Gumiabroncsból készülnek az ifjú mester páratlan szobrai
Fenntartható és környezetbarát műalkotások Baráth Gábor remekei.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik