Életmód

Kihívás kirándulóknak: fuss az erdész szemével!

Wikipedia Commons
Wikipedia Commons
Tavaszi kihívásra várja a kirándulókat az Országos Erdészeti Egyesület Sportolj tudatosan az erdőben - Fuss az erdész szemével címmel a Pilisben.

A „Sportolj tudatosan az erdőben – Fuss az erdész szemével” című programsorozat résztvevői az erdész szemével járhatják és láthatják az erdőt, így alaposabban megismerhetik életét.

Kapcsolódó
Soha nem látott mértékben nőtt a kéktúrázók száma
Több, mint másfélszer annyi kéktúrás igazolófüzetet vettek a túrázók 2020-ban, mint az azt megelőző évben.

Egy-egy kihíváshoz számos érdekességet rejtő, mintegy 10 kilométeres útvonal tartozik, amelyen az aktuális feladatokat mutató, QR-kódokkal ellátott ideiglenes turistajelzések kalauzolják a sportolókat – közölte a Pilisi Parkerdő Zrt.

A május végéig teljesíthető tavaszi kihívás Pilisborosjenőről indul és oda tér vissza. A kör teljesítése közben a kihívás az, hogy a résztvevők olyan erdei élőlényről – ez lehet virág, fakadó levél, rovar, madár, emlős – készítsenek képet és küldjék el az erdeisportok@oee.hu címre, amely számukra a leginkább szimbolizálja a tavaszt.

A pilisiborosjenői Föld utca és Határ út sarkáról induló és ide visszaérkező 10,7 kilométer hosszú útvonal szintemelkedése mintegy 327 méter.

Eközben a Kevélyhegyi tanösvény Kálváriáját, az egykori kőfejtő területén álló Teve-sziklát, az egri vár másolatát is megcsodálhatják a természeti értékek mellett.

A túra útvonala részben Pilisborosjenő lakóövezetének határán vezet, ahol a Pilisi Parkerdő – az önkormányzattal és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósággal kötött megállapodás értelmében – 25 hektáros, cser és kocsánytalan tölgy főfafajú kísérleti örökerdőt hoz létre.

Kapcsolódó
Vendégcsalogató turisztikai fejlesztések a Pilisi Parkerdőben
E-bringák, megújuló erdei kerékpárutak, hosszabb síszezon, valamint bővített parkolók várják a látogatókat.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik