Virágzó vidékünk

Kéktúra: a legenda a régi, a honlap új

mti/koszticsák szilárd
mti/koszticsák szilárd
A Kéktúra a Nemzeti Értéktár része, ezért a honlap nem tartalmaz reklámokat.

A Magyar Természetjáró Szövetség, mint a kéktúrák koordinátora és a túramozgalom védjegyének birtokosa örömmel tájékoztatja a hazai természetjáró közösséget, hogy a Kéktúra weboldala teljesen megújult, olvasható a szervezet Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott közleményében.

Kapcsolódó
90 éves a magyar turistajelzés
Bár sok minden változott az elmúlt évtizedekben, elmondható, hogy van, ami állandó: ilyen a turistajelzés.

Az asztali és mobil eszközökről is elérhető honlap dinamikus tartalmaival növeli a felhasználói élményt és a legfiatalabb generáció informatikai igényeit is kiszolgálja. A letisztult dizájn átlátható képet nyújt a legendás Országos Kéktúráról, a másodikként létrejött Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúráról és a legifjabbról, az Alföldi Kéktúráról.

A három kéktúra alkotta Országos Kékkör és a Gyermekkéktúra információi mellett szakasz leírások, azok legfrissebb távolság adatai, átlagos teljesítési ideje, szintgörbéje, GPX fájlként letölthető útvonala és a bélyegzőhelyek listája is itt szerepel.

Az Országos Kéktúra leírása angol, német és szlovák nyelven is olvasható.

A megújult weboldal főbb elemei:a publikus teljesítők adatbázisa, az aktuális erdőlátogatási korlátozások, kéktúrás hírek és változások, szálláshelyek, látnivalók, tömegközlekedési kapcsolatok, a parkolás lehetőségei.

A Kéktúra a Nemzeti Értéktár része, ezért a honlap nem tartalmaz reklámokat, kizárólag a természetjárókat segítő és túrázásukat megkönnyítő tudásátadást szolgálja.

A honlap szerkesztője az MTSZ, így ez az oldal az egyetlen hiteles kiindulópont és információs bázis, amely az évente több tízezres, a kéket bejárni tervező természetjáró számára nyújt biztos támpontot.

Kapcsolódó
Ingyenes applikációk a kirándulás szerelmeseinek
Cél, hogy felkeltsék az emberek érdeklődését természeti kincseink iránt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik