Életmód

A tavaszi iskolai szünetben újra színre lép Kajla

máv-csoport
máv-csoport
Felfedezni Magyarországot vonaton, Kajla segítségével, családdal, olcsóbban – egész jó tervnek hangzik a tavaszi szünetre.

Felfedezni Magyarországot vonaton, Kajla segítségével, családdal, olcsóbban – egész jó tervnek hangzik a tavaszi szünetre. A Kajla program keretében országszerte 500 helyszínen lehet az útlevélbe pecsétet gyűjteni vagy arra kedvezményt kapni – hívta fel a figyelmet a MÁV-Volán-csoport.

500 helyszínen

Sok iskolás vágja a centit, április 14-19-e között kitörni készül a tavaszi szünet. Aki az iskolapad nyűgét kirándulással rázná le a tagjairól, annak kínál erre kedvező lehetőséget a Kajla útlevél a MÁV-Volán-csoport és a GYSEV járatain. A sárga útlevél ingyenes utazást biztosít a belföldi helyközi vonatokon és Volánbusz járatokon. A Kajla program keretében országszerte 500 helyszínen lehet az útlevélbe pecsétet gyűjteni vagy arra kedvezményt kapni.

Fotó: MÁV csoport

A Kajla útlevéllel rendelkező általános iskolások díjmentesen utazhatnak belföldön a MÁV-START vonatain, és a Volánbusz helyközi járatain. A gyerekeknek elővételben vagy az autóbusz fedélzetén díjmentes Kajla regisztrációs jegyet, a gyereket kísérő szülőknek – szolgáltatótól függően, ha más kedvezményre nem jogosultak – teljes árú vagy 33%-os kedvezményű jegyet kell váltaniuk.

Minden iskolai szünetre érvényes

A három éve indított program kezdetben csak a nyári szünetre szólt, ám az évek alatt tovább bővült a kedvezményes időszakok köre. Először az őszi, tavaly a téli és most már a tavaszi szünetben is utazhatnak az alsó tagozatosok Kajlával.

Tavaly mintegy 90 ezer Kajla jegyet váltottak a MÁV-Volán-csoport járataira

– hívta fel a figyelmet a társaság.

Az ország szinte minden régiója népszerű volt, a diákok szívesen látogatták az ország nagyvárosait, kirándulóhelyeit.

Fotó: MÁV csoport

A programhoz kapcsolódóan a MÁV-START 2019-ben felmatricázott egy Traxx mozdonyt Kajla kutyával, ami ebben 2019 óta több mint 700 ezer kilométert tett meg az ország főbb villamosított vasútvonalain, illetve nemzetközi forgalomban Bécstől Bukarestig.

Jegyváltási információk a tavaszi szünetben

A társaság tájékoztatója szerint április 14. és 19. között minden gyermek, aki a jegyvásárlás vagy utazás során felmutatja pecsétgyűjtő sárga Kajla-útlevelét és diákigazolványát (vagy diákigazolványt helyettesítő igazolását és személyazonosság igazolására alkalmas okmányát), korlátlan számban díjmentesen utazhat a MÁV-START, a Volánbusz és a GYSEV belföldi helyközi járatain.

A díjmentes utazásra szóló vasúti menetjegyet előre meg kell váltani, melyre a pénztárakban, a jegykiadó automatáknál, az új ELVIRA felületén és a MÁV applikáción keresztül van lehetőség. A jegyet egy útra és oda-vissza útra is meg lehet vásárolni az általános utazási szabályok szerint. Az ingyenes utazás 2. kocsiosztályra érvényes, feláras vonatokra a gyorsvonati pótjegyet, a pót- és helyjegyet, a helyjegyet, vagy a pótjegyet a Kajla kampány keretében díjmentesen utazó gyermek részére is meg kell vásárolni.

A MÁV-START és a GYSEV járatain a gyermekkel együtt utazó egy vagy két kísérő 33 százalékos kedvezményben részesül, amennyiben más kedvezménnyel nem rendelkezik.

Volánbuszos utazás esetén gyermekeknek a Kajla regisztráció elővételben a társaság pénztáraiban, vagy az autóbusz fedélzetén tehető meg. A Volánbusznál a gyermekekkel együtt utazó kísérők menetjegyüket a társaság hatályos díjszabása és kedvezményrendszere alapján vásárolhatják meg.

A távolsági kiegészítő jegyet a Kajla-kedvezménnyel utazó gyermeknek, valamint a kísérőknek is meg kell vásárolni, amennyiben ilyen besorolásba eső járaton utaznak.

A Kajla kampánnyal kapcsolatos további információk a www.kajla.hu oldalon érhetők el.

Kapcsolódó
Megjött Kajla, ingyen utazhatnak a kisdiákok az országban
Idén harmadszor is elindul a Hol vagy, Kajla? elnevezésű turisztikai program, amivel az alsós diákok fedezhetik fel Magyarország természeti és kulturális értékeit.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik