Életmód

Megjött Kajla, ingyen utazhatnak a kisdiákok az országban

MÁV/Facebook
MÁV/Facebook
Idén harmadszor is elindul a Hol vagy, Kajla? elnevezésű turisztikai program, amivel az alsós diákok fedezhetik fel Magyarország természeti és kulturális értékeit.

Az elmúlt két évhez hasonlóan idén harmadszor is elindul a Hol vagy, Kajla? elnevezésű turisztikai program, amivel az alsós diákok fedezhetik fel Magyarország természeti és kulturális értékeit, olvasható a kajla.hu oldalon.

Június 16. és augusztus 31. között minden kisdiák, aki felmutatja pecsétgyűjtő Kajla-útlevelét és diákigazolványát, díjmentesen utazhat a MÁV-Start, a Volánbusz és a GYSEV belföldi járatain, valamint a Bahart és a Mahart egyes hajójáratain.

A gyerekkel lévő felnőtt kísérők is kedvezményt kapnak.

Kapcsolódó
Megnyílt az ország első elefántparkja
A Győr-Moson-Sopron megyei Töltéstava határában töltik nyugdíjas éveiket az egykori cirkuszi állatok.

A program alapját adó Kajla-útlevélben a gyerekek pecsétet gyűjthetnek, útvonalat tervezhetnek és az élményeikről is beszámolhatnak. A programhoz tartozik egy applikáció és honlap is, ahol további információk érhetők el.

Az utazáshoz a gyermek díjmentes Kajla jegyét előre meg kell váltani a vasúti személypénztárakban, a Vonatinfó applikációból, a MÁV-START Zrt. jegykiadó automatáiból vagy az internetes jegyértékesítési rendszerén keresztül. A jegyet egyútra és oda-vissza útra is meg lehet vásárolni az általános utazási szabályok szerint.

Fontos tudni, hogy az előre megváltott Kajla jeggyel együtt a vonaton be kell mutatni a gyermek Kajla útlevelét és személyazonosításra alkalmas igazolványát (diákigazolvány vagy személyi igazolvány).

A Volánbusz valamennyi belföldi helyközi autóbuszjáratán is érvényes a Kajla-útlevél. Felmutatásával menetjegyet nem kell váltani, de a feláras országos járatokon a távolsági kiegészítő jegyet meg kell vásárolni a pénztárban vagy a buszsofőrnél.

Kapcsolódó
Tárt karokkal várják a turistákat a vidéki vendégházak
A falusi turizmusra jellemző, hogy nincsenek nagy tömegek, a vendégek nem is mindig találkoznak egymással, ami most kifejezetten előny.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik