Virágzó vidékünk

A világ egyik legjobb úticélja lett az Országos Kéktúra

A National Geographic nagyon előkelő helyre sorolta az ikonikus magyar útvonalat.

A 2020-ra leginkább ajánlott huszonöt utazási célpont közé sorolta a Magyarországon átívelő Országos Kéktúrát a National Geographic magazin nemzetközi honlapja, írta az MTI.

Az Országos Kéktúra a világ legismertebb tudományos ismeretterjesztő magazinjának listáján olyan látványosságok között áll helyt, mint a Kalahári-sivatag, a Grossglockner-Hochalpenstrasse, Parma városa, a Maldív-szigetek, Asztúria, Tasmania, a Kamcsatka-félsziget vagy a Grand Canyon Nemzeti Park

– tudatta a Magyar Természetjáró Szövetség.

100 éves a világ egyik leghíresebb nemzeti parkja
1919-ben lett nemzeti park a Grand Canyon: többet nyertek vele, mint az oda tervezett vízerőművekkel.

A National Geographic huszonötös listájának készítői a magazin honlapján közölték, hogy a National Geographic Traveler’s tizenhét országbeli szerkesztőségével és saját, világjáró szakértőikkel egyeztetve alakították ki a legvonzóbb és legfenntarthatóbb turisztikai célpontok névsorát.

Mint a Magyar Természetjáró Szövetség emlékeztet, az Országos Kéktúra teljes útvonalának részletes, szakaszonkénti ismertetője számtalan útba eső látnivalóval együtt elérhető magyar, angol, német és szlovák nyelven a szervezet online útikönyvében, a termeszetjaro.hu honlapon, valamint az ingyenes természetjáró applikációban.

Ez akár offline módban is alkalmas terepi navigációra, és a felhasználói felülete a mobilkészülék nyelvét követi, ezért akár a helyismeret nélkül érkező külföldi turistákat is végigvezetheti az Országos Kéktúrán

– hívta fel a figyelmet a kommüniké.

Hangos mobilapplikáció a legnépszerűbb turisztikai célpontok szerelmeseinek
Egyre több helyen hív hangos vezetett sétára a magyar fejlesztésű mobilalkalmazás.

A Magyar Természetjáró Szövetség szakmai koordinálásban működő Országos Kéktúra útvonala 1167 km hosszú, 27 szakaszból áll, 152 bélyegzőponttal. Mostanáig ezt a távot már több mint 6700-an teljesítették – áll a szövetség közleményében.

Kiemelt kép: Pixabay

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik