Virágzó vidékünk

Megnyílt az ország első elefántparkja

A Győr-Moson-Sopron megyei Töltéstava határában töltik nyugdíjas éveiket az egykori cirkuszi állatok.

Kedden megnyitjotta kapuit a töltéstavai Kimba Elefant Park. A kisalföldi település határában a világhírű Casselly család – mely egy hétgenerációs cirkuszi család – tulajdona a park, ahol felejthetetlen élményeket kínálnak a látogatóknak.

Kapcsolódó
Nem kapott engedélyt a további működésre, bezár a Szadai Szafari Park
Az üzemeltető nem adja fel: befogadó települést keresnek a park túlélésére.

Casellyék állataikkal évtizedeken át a legjobb show-műsorokat adták szerte a világon, és több millió néző szívét hódították meg. A cirkuszi família úgy döntött, hogy abbahagyják a turnézást és nyugdíjazzák állataikat, és létrehozzák az elefántparkot.

Tavaly 12 hektárnyi területet vásároltak Töltéstaván, ahol csodálatos környezetet teremtettek minden állat számára, hogy pihenhessenek és élvezhessék az életet a gyönyörű kisalföldi vidéken. A Casselly család arra törekszik, hogy megmentsen minden otthonra szoruló állatot, és a lehető legjobb életet biztosítsa nekik a Kimba Elefant Parkban.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kimba Elefant Park 🐘 (@kimbaelefantpark) által megosztott bejegyzés

Mint a Sokszínű vidék megírta, Szadán, a szafari parkot működtető Magyar Nemzeti Cirkusz nem kapott engedélyt a további működésre, így onnan több állat is Töltéstavára került.

Így Sabu, a 14 éves zsiráf, Kimba, a 35 éves afrikai elefántlány – akiről a parkot is elnevezték -, Nanda, a szintén 35 éves afrikai elefántlány és Tonga, a 31 éves harmadik elefánt, akinek életét három napos küzdelem után sikerült megmenteni a tavalyi szadai tragédiánál.

A park minőségi szórakozást nyújt a kicsiknek és a nagyoknak egyaránt.

Amellett, hogy a gyermekek sokat tanulhatnak az ott élő vadállatokról, közelről megismerhetik a többi lakót is. A gyerekek a pónilovaglás és az etetés mellett ugrálóvárral, játszótérrel, rengeteg nevetéssel tölthetik el szabadidejüket.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kimba Elefant Park 🐘 (@kimbaelefantpark) által megosztott bejegyzés

A parkba látogatókat Rene Casselly Jr. elvezeti az állatidomítás világába, bárki megcsodálhatja, hogy a díjnyertes idomár miként tanítja ormányos barátait.

Nagyon fontos szabály, hogy vadállatainkat (elefánt, zsiráf) csak a park megfelelően képzett dolgozói érinthetik meg. Ez mind az állatok, mind a látogatók egészségét és épségét szolgálja

– írják “házirendjükben”.

A többi állat etetésére és simogatására viszont van lehetősége a vendégeknek, de nagyon fontos, hogy csak helyben vásárolt Zoo csemegével, vagy zöldséggel lehet őket etetni!

Kapcsolódó
Vadállatok nyomában az afrikai szavannában
Aki ezt az élményt átéli, bizonyára sosem felejti el.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik