Virágzó vidékünk

Sok az érdeklődő a Szadán megszűnt szafari park iránt

Magyar Nemzeti Cirkusz
Magyar Nemzeti Cirkusz
Jelenleg a lehetséges helyszíneket járják be, terveznek, ötletelnek, mérnek.

A Szadai Szafari Park nem kapta meg az állatkerti minősítéshez szükséges engedélyt, ezért a 2020-ban nyílott park bezárt, tulajdonosainak pedig új otthont kell keresniük.

Kapcsolódó
Nem kapott engedélyt a további működésre, bezár a Szadai Szafari Park
Az üzemeltető nem adja fel: befogadó települést keresnek a park túlélésére.

Az üzemeltető Richter család nem adta fel az álmát, a kényszerű bezárás után idén májusban felhívást tettek közzé, melyben a szafari park állatait befogadó települések jelentkezését várták.

Az elmúlt hetekben felhívásunkra rengeteg önkormányzat jelentkezett, akik szívesen látnák maguknál a parkot. Jelenleg a lehetséges helyszíneket járjuk be, tervezünk, ötletelünk, mérünk. A célunk az, hogy az eddiginél jóval nagyobb területen, még több attrakcióval és állattal, magas színvonalon tudja ismét megnyitni kapuit a korábban óriási sikerrel működő, egyedülálló turisztikai látványosságnak számító park

– írták a park weboldalán.

A park célja a továbbiakban is az lesz, hogy egyszerre biztosítsa a fenntartást és a kiváló életkörülményeket egyfajta menhelyként, miközben az egykori cirkuszi állatok az emberek közelében maradhatnának, abban a közegben, amit megszoktak.

A tulajdonosok előtt nagy munka áll, hogy terveik szerint 2022-ben újra kinyithassanak, de hogy hol, arról még nincsen hivatalos információ.

A cirkuszos Richter-família által létrehozott park egyébként tavaly sikeresen indult, sok látogatót vonzott, ám néhány hónap múlva botrányok árnyékolták be működésüket.

Rejtélyes körülmények között egy éjszaka két elefánt is elpusztult, az állatokat engedély nélkül temették el, és az agyarukat is levágták.

Kapcsolódó
Elefántok fürödtek a Balatonnál
A júliusi elefántfürdetésnek hagyománya van Balatonlellén, ahol idén is a Napfény Strandon került sor az eseményre.
Olvasói sztorik