Életmód

Lélekemelő “Halleluja” Kulka János előadásában

mti/máthé zoltán
mti/máthé zoltán
Emlékezetes előadását követően jó hír, hogy a színművészt hamarosan újra láthatjuk a mozikban.

Kulka János az egyik legismertebb hazai színművész, aki többek közt Kossuth- és Jászai Mari-díjban is részesült és a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. 2019-ben Hazám-díjban részesült és 2014 óta Ipolyság díszpolgára (édesapja Ipolyságon született). Eredetileg bölcsész akart lenni, de egy véletlen folytán a Színház- és Filmművészeti Főiskolán kötött ki.

Hamarosan újra láthatjuk

A színművész 2016-ban  sztrókot kapott, amiből sikeresen kigyógyult, de a betegség károsította beszédközpontját, és következményeivel azóta is küzd. A játszma június 9-én kerül a mozikba Fazakas Péter rendezésében.

A játszma a 2011-es “A vizsga” című thriller folytatása, amiben Kulka János egy sztrókon áteső kémet alakít. Köbli Norbert, a film forgatókönyvírója kifejezetten Kulkának írta a történetet, így a hatvanas évek elején, Budapesten játszódó történet egyik főszereplője karakter hasonló megpróbáltatásokon megy keresztül, mint Kulka.

Bicegek, rosszul beszélek, és belül teljesen oké

– mondta  a művész. A kisfilm a napokban került ki a YouTube-ra.

Számtalan színházi és filmszerep mellett saját lemezeket is készített. Énekesként is sok eseményen lépett színpadra.

2011-ben az Élet Menete Alapítvány javára rendezett jótékonysági koncerten  többek közt Leonard Cohen legsikeresebb dalát, a Halleluját is előadta magyar szöveggel, mely az “Akarod vagy nem” című lemezén is megtalálható. Érdemes meghallgatni!

“Halleluja” Kulka János előadásában

Kapcsolódó
Így érdemes élni: 12 inspiráló gondolat Keanu Reevestől
Egy népszerű színész, aki mentes az internet világától, mégis sokaknak példaképe.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik