Életmód

Így érdemes élni: 12 inspiráló gondolat Keanu Reevestől

Egy népszerű színész, akit nem csupán a filmjei miatt szeretik. Mindig van ideje a rajongóira, mindig kedves, szerény és nagyvonalú.

Keanu Reeves neve  még a filmiparban kevésbé jártas emberek között is ismert. Az “Ördög ügyvédje” és a “Mátrix” produkcióiban nyújtott zseniális alakításai tették sikeressé, de magánéletében több tragédia történt, mint azt bárki gondolná.

Három éves korában apja elhagyta a családját, és gyakorlatilag hosszú ideig megszakadt vele a kapcsolat.  Keanu négy különböző középiskolába járt, és diszlexiával küzdött, ami nagy kihívássá tette számára tanulást. Végül otthagyta a középiskolát bizonyítvány megszerzése nélkül, bár azóta mohón falja a könyveket.

Fotó: MTI/EPA/Hayoung Jeon

1998-ban Keanu találkozott Jennifer Syme-el. Mindketten azonnal szerelembe estek, és 1999-re Jennifer várandós lett a lányukkal. Sajnos nyolc hónap után a gyermekük halva született. Le voltak sújtva a halála miatt, majd véget vetettek kapcsolatuknak. közel 2 év után a színész felesége, Syme egy autóbalesetben meghalt.

A gyász alakot vált, de soha nem ér véget. Ez egy lecke, amit valószínűleg mindenkinek meg kell tanulnia

– mondta Reeves 2006-ban a Parade magazinnak.

Reeves még ezen hihetetlen tragédiák ellenére is továbblépett. Különböző kasszasiker filmekben játszott, és gazdag emberré vált, de a veszteségek fölött érzett fájdalma megváltoztatta azt, ahogyan a pénzről gondolkodott. Hollywoodban jól ismert, mint az egyik legkaritatívabb színész.

Élete során rengeteg nehézségen ment keresztül, a siker ízét is megkóstolta, de mindvégig megtudta őrizni szerénységét, visszafogottságát, emberi értékrendjét. És nem csak azért, mert sokszor metrón utazik.

Úgy tűnik, hogy megtört a magánéleti kudarcsorozat

Keanu Reeves a napokban kéz a kézben érkezett meg 46 éves barátnőjével, a festőművész Alexandra Granttel a LACMA Art + Film gálára. A páros már rég ismeri egymást és jóideje barátok. Bár most jelent meg először hivatalosan a nyilvánosság előtt, de máskor is mutatkoztak már együtt. Alexandra Grant a színészhez hasonlóan igen jótékonykodó. Az általa létrehozott grantLOVE non-profit szervezet eredeti műalkotásokat készít és ad el, a bevételből pedig különböző művészetközeli projekteket támogat.

Az 55 éves színész gondolatait rendszeresen megosztja a nyilvánossággal, ezek közül választottunk néhány életigazságot.

  • Néha annyira beleragadunk a mindennapi életünkbe, hogy elfelejtjük élvezni az élet szépségeit. Olyanok, vagyunk, mint a zombik. Nézzünk körül,  vegyük le a fejhallgatót és mondjunk váratlanul „Hellót” valakinek, vagy öleljük meg a mellettünk állót, ha látjuk, hogy szomorú.
  • Tanuljuk meg, hogy minden nap ünnep. Nem biztos, hogy holnap is felkel a nap, ezért ünnepeljünk most!
  • A művészet az, mikor megpróbálod megtalálni a jót az emberekben, így a világot egy kicsit együttérzőbb hellyé tudod tenni.
  • Meg kell változtatnunk az életünket, ha nem vagyunk boldogok. Ismerjük fel, ébredjünk fel, ha a dolgok nem a kívánt módon haladnak.
  • Időnként az ellenség a legjobb tanárunk, a pusztítás néha újjászületést jelent.
  • Nem számít, mi történik az életedben, minden nehézséget legyőzhetsz. Az életet érdemes élni!
  • Próbálj meg időnként tévedni, ez jót tesz a fejlődésednek.
  • Olyan világban élünk, ahol az emberek nem megjavítják autójukat, hanem inkább vesznek egy újat, mert a szegénységüket egy drágább jármű tudja csak elrejteni…. Nem lehetünk egy olyan világ részei, ahol a férfiak prostituáltként mutatják be feleségüket. Ha nem ismerjük a a tisztelet és a méltóság fogalmát, akkor van értéke annak, amikor azt mondjuk, ígérem?
  • Senki sem megy ki élve innen, ezért kérjük, hagyd abba az önmarcangolást. Egyél az ízletes ételeket. Sétálj a napsütésben. Ugorj fejest az óceánba.
  • Ha brutálisan megtört vagy, de még mindig bátorságot adsz, és gyengéd tudsz lenni más élőlények iránt, akkor egy angyal szívével jársz a földön. Akkor ritka kincs vagy.
  • Bánj úgy az emberekkel, ahogy szeretnéd, hogy veled is bánjanak.  Ne felejtsd a tiszteletet, ez mindennek az alapja.
  • Mikor reggel felébredsz, hálával gondolj arra, hogy milyen kiváltságos helyzetben vagy, mert élsz. Ezért éld úgy a napjaidat, hogy szebbé tudd tenni a világot.

Kiemelt fotó: Albert L. Ortega/Getty Images

Bölcs hitvallás, ami megváltoztatta Richard Gere életét
16+1 megfontolandó tanács mindenkorra.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik