Életmód

Szemlét tartott erdélyi birtokain a brit trónörökös

MTI/Kátai Edit
MTI/Kátai Edit
A walesi hercegnek a székelyföldi Zalánpatakon és a Brassó megyei Szászfehéregyházán van háza.

Május 25-én, szerdán hivatalos látogatásra Romániába érkezett Károly walesi herceg brit trónörökös, aki több napos programja során természetesen körülnézett erdélyi birtokain is.

Kapcsolódó
Károly herceg szerint Erdély lehet a kulcs a bolygó megmentéséhez
A természet intenzív kizsákmányolása helyett harmóniában kellene élni vele, akárcsak Erdélyben.

A brit trónörökös 1998 óta rendszeres vendégnek számít Romániában. Erdélyben több házat is vásárolt, ezeket szinte minden évben felkeresi, de a koronavírus-járvány miatt most négy év kihagyás után látogatott az országba.

MTI/Kátai Edit Károly walesi herceg, brit trónörökös (jobbról) üdvözli érkezésekor a rá várakozó helybélieket székelyföldi birtoka elõtt Zalánpatakon 2022. május 25-én.

A walesi hercegnek a székelyföldi Zalánpatakon (Valea Zalanului) és a Brassó megyei Szászfehéregyházán (Viscri) van háza, ez utóbbiban Prince of Wales képzési központot létesített.

MTI/Kátai Edit Károly walesi herceg, brit trónörökös (balra) sétára indul birtokáról az erdélyi Zalánpatakon 2022. május 26-án. Mellette gróf Kálnoky Tibor.

A herceg többször is lelkesen nyilatkozott az ember és a környezet sajátos erdélyi viszonyáról, amelyet szerinte Európa más tájain már alig lehet megtalálni.

Kapcsolódó
Ellepték a turisták Károly herceg kedvenc erdélyi faluját
Károly herceget több mint két évtizeddel ezelőtt ejtette rabul a régió szépsége.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik