Kertünk-Portánk

Károly herceg arra kéri honfitársait, menjenek ki a földekre, és segítsenek a betakarításban

A trónörökös példát is mutat: maga is biogazdálkodást folytat skóciai veteményeskertjében.

Károly herceg arra buzdítja a briteket, hogy menjenek ki a földekre és segítsenek a gazdáknak a termés betakarításában e járványos időkben, írta az MTI.

A brit trónörökös egy Instagramra feltett videoüzenetben emlékeztette kedden a briteket arra, hogy az élelem “nem varázsszóra terem”, hanem a “nagyszerű” brit állattenyésztők és növénytermesztők munkájával kezdődő folyamat eredménye.

A herceg, aki maga is biogazdálkodást folytat skóciai, birkhalli veteményeskertjében, elismerte, hogy a szántóföldeken végzett munka nem kimondottan vonzó, és “olykor fárasztó”.

Kékben pompázik Károly herceg erdélyi háza
A brit trónörökös 1998 óta visszatérő vendég Erdélyben.

Üzenetével a trónörökös a kormány és az agrárszektor közös, Pick for Britain nevű kampányát támogatja, amelynek célja többletmunkaerő toborzása a földekre a járvány idején.

A kampány keretében egyebek között a diákokat buzdítják arra, hogy töltsék be azoknak a külföldi mezőgazdasági munkásoknak a helyét, akik a koronavírus-járvány miatt hazájukban rekedtek. Az idénymunkások hiánya előrevetíti annak rémképét, hogy a földeken rohad el a betakarítatlan gyümölcs és zöldség.

A helyzetet súlyosbítja, hogy sok, főleg kelet-európai vendégmunkás véglegesen visszatért hazájába az után, hogy Nagy-Britannia az Európai Unióból való kilépés mellett döntött.

Kiemelt kép: MTI/Kátai Edit

Károly herceg szerint Erdély lehet a kulcs a bolygó megmentéséhez
A természet intenzív kizsákmányolása helyett harmóniában kellene élni vele, akárcsak Erdélyben.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik