Mozaik

Tantárgy lett a mezőgazdaság 20 általános iskolában

A kisgyerekeknek nagy előnyt jelent, ha megértik a rendszert.

Az Egyesült Államok-beli Georgia állam 20 iskolában indított el egy hároméves kísérleti projektet az általános iskolások mezőgazdasági oktatásában. Míg egyes középiskolákban folyik mezőgazdasági nevelés, általános iskolákban, különösen a vidéki közösségekben, ez többnyire hiányzik, írja a Treehugger.

A kisgyerekeknek nagy előnyt jelent, ha megértik a rendszert, amely biztosítja az ételeiket, a ruhájukat és számtalan más használati cikket a mindennapjaikhoz.

A mezőgazdaság nem korlátozódik a növénytermesztésre, az élelmiszeriparra, kiterjed az íróasztalra, ami mellé leülök, a ruhára, amit viselek. Ezt pedig jó idejekorán tudatosítani a gyerekekben is

– nyilatkozott Christa Steinkamp, a programot támogató szervezet munkatársa.

Fontos a kezdeményezés, mert hasznos dolgokra tanítja a gyermekeket. Emlékezteti őket, hogy valaki szorgos keze munkája nyomán a földből, a földről származnak ezek. Remélhetőleg mindez arra ösztönzi őket, hogy a bolygó jó gazdái legyenek, és a későbbiekben akár a mezőgazdaságban helyezkedjenek majd el.

Városi gyerekek kertészkednek a felhőkarcolók árnyékában
Megtanulják, hogy a tehén nem lila és a burgonya nem fán terem.

Dan Nosowitz, a Modern Farmer című amerikai lap szerzője a következőket írta az Egyesült Államok mezőgazdaságáról és a gyermekek oktatásában betöltött szerepének fontosságáról:

a mezőgazdasági oktatás magában foglalja a többi tudományágat is, a matematikát, a közgazdaságtant, a környezetismeretet, a társadalomtudományokat, a történelmet és, a gépészetet és a mérnöki ismereteket. Valamint hatással arra, hogy a gyerekek mit esznek, mit viselnek és hogyan élnek.

Biztató ez a program, amit a kezdeti hároméves szakaszában tovább finomítanak majd azzal a céllal, hogy kiterjesszék az egész országra, ha minden jól megy.

Kiemelt kép: Pixabay

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik