Életmód

Helyi összefogással készült a horgolt árnyékoló egy spanyol városban

3 év munkáját csodálhatják a városlakók és a turisták.

Dél-Spanyolországban nem idegen a forróság, így a malagai Alhaurín de la Torre városa évek óta műanyag napellenzőkkel árnyékolja a sétányokat. Három évvel ezelőtt a a város vezetése úgy döntött, hogy megszabadul a műanyagoktól és környezetbarátabb árnyékolóval látja el a területet. ót használ. A megvalósítást Eva Pachecóra, a helyi horgolótanárra bízták,  aki megalakította az újrahasznosított anyagok műhelyét.

Alhaurín de la Torre emblematikus utcáját immár harmadik egymást követő nyáron díszítik a nagy és színes horgolt napellenzők.  A gigantikus burkolatot az első és a második évben készült darabok árnyékolják, míg a harmadik évben elkészült munkákkal szélesíteni tudták a felületet.  60 méter hosszan, összesen körülbelül ötszáz négyzetmétert borít már horgolt kézműves munka.

alhaurin de latorre

A polgármester, Jéssica Trujillo kiemelte, hogy immár harmadik éve élvezik a számos elismerést kiváltó napellenzőt, amely egyre nagyobb területet fed le. Mint mondta:

Ennek a kezdeményezésnek nagy hatása volt a helyi közösségre.  A folyamatnak része a környezetvédelem iránti elkötelezettség, valamint a helyi és hagyományos kereskedelem népszerűsítése is. Úgy érezzük, hogy  példaértékű vállalás volt,  amit sikeresen valósítottunk meg.

alhaurin de latorre

alhaurin de latorre

A kézművesműhely vezetője, Eva Pacheco kiemelte, hogy nagy lelkesedéssel végezték ezt a munkát, hiszen a pandémia okozta élethelyzet miatt nagyobb szükség volt az összetartozást segítő feladatokra.  Az alkotásról készült fotóknak nagy visszhangja volt a médiában is. Több, mint 400 ezren nézték meg a közösségi oldalakon, és több országból is gratuláltak a megvalósult, egyedi  árnyékolónak.

Kapcsolódó
Lenyűgöző tájképek születnek ezzel a különös technikával
A művésznő munkáinak nagy részét a természet ihlette.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik