Életmód

Soha nem úszták át ennyien a Balatont

MTI/Vasvári Tamás
MTI/Vasvári Tamás
Tizenkétezren neveztek az ország ikonikus nyíltvízi eseményére.

Sosem tapasztalt érdeklődés mellett szombaton reggel elrajtolt a 40. Lidl Balaton-átúszás, az ország ikonikus nyíltvízi szabadidős úszóeseménye, melyre idén 12 ezren neveztek.

MTI/Varga György

Magyarország 1073 településéről érkeztek résztvevők, külföldről  negyvenhárom ország ötszáz úszója vállalta a megmérettetést.

MTI/Varga György

2022-ben 3 távon kínáltak kihívást a víz szerelmeseinek. A résztvevők a klasszikus 5,2 kilométeres távon Révfülöp és Balatonboglár között, a 2,6 kilométeres féltávon és SUP-pal az áthúzás keretében próbálhatták ki felkészültségüket.

MTI/Varga György

A kánikula miatt a szokásosnál egy órával korábban, reggel hétkor volt a rajt, az utolsó ember 11 órakor vágott neki a választott távnak, délután kettőre pedig mindenkinek be kell érnie a célba.

MTI/Varga György

A rajt az 5,2 kilométeres távnál Révfülöpön, a 2,6 kilométeres távnál Balatonbogláron volt, miként mindkét esetben a cél a boglári Platán strand volt.

MTI/Varga György

A leggyorsabb női úszó Vas Luca válogatott versenyző, a férfiaknál pedig a szintén válogatott Barabás Imre lett.

MTI/Varga György

Annak ellenére, hogy többen feladták a versenyt, tény, hogy ennyien sosem úszták még át a Balatont a rendezvény 40 éves történetében.

Kapcsolódó
Bajba jutott embereket mentettek a vízirendőrök a Balatonból
A héten harmadfokú a hőségriadó, mindenki vigyázzon magára és szeretteire!
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik