Életmód

Ontja magából a pontyóriásokat a Balaton

facebook/balatoni hal
facebook/balatoni hal
A tikkasztó hőségben is jól harapnak a halak.

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Kft. július folyamán nem csupán a haltelepítésekről, hanem a nagy fogásokról is folyamatosan tájékoztatta követőit a Facebook oldalán.

Kapcsolódó
Közel egyméteres pontyóriást fogtak a Balatonban
Ontja magából a méretes példányokat a magyar tenger.

A horgászok beszámolóit látva aligha kétséges, hogy igazi pontybirodalommá vált a magyar tenger. Méretes pontyok akadtak horogra a nyári hőségben, melyek a mérlegelés és a fotózás után természetesen visszakapták szabadságukat.

Dobóczy Ákos például egy 21+-os, Szili Tamás egy 20,5 kilós, Szili Levente 21, 2 kilós, Szabó Mihály pedig egy 24,1 kilós ponty fogásáról küldött fényképes beszámolót júliusban.

A legérdekesebb egy idős horgász, Bornemisza Péter bácsi beszámolója volt.

A Balaton egy fantasztikus pontyos víz lett! 4 napos ott töltött időm során nyolc alkalommal horgásztam, esetenként mintegy 2-3 órát a vízen töltve, mikor is összesen 17 pontyot fogtam. Ezek közül 3 darab volt méret (70 cm) feletti, 2 darab 60 centi feletti, 7 darab pedig méret (35 cm) körüli, melyeket mind visszahelyeztem. A rövid időszak az egyik legszebb idő lesz, amelyikre a közelmúltból emlékezhetek majd. Hálásan köszönöm Balaton!

– írta az idős úr.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik