Életmód

Derékmelegítő plédeket kapnak a hideg ellen a Debreceni Egyetem dolgozói

Wikimedia Commons
Wikimedia Commons
Munkavédelmi eszközként kapják az ülőmunkát végzők a derékmelegítő plédeket.

A Debreceni Egyetemen is meghozták az intézkedéseket az energiaspórolás érdekében. Csökkentik a hőmérsékletet az épületekben, az oktatási területeken a minimálisan 18 fok lesz, a kollégiumokban pedig 20-22 fokot fognak tartani – írja az Eduline.

Kapcsolódó
Nappali melegedővel segíti a helyi lakosokat a tolnai falu
A meleg mellett programokat is kínálnak a helyieknek Gerjenben.

A szorgalmi időszak december 9-ig tart, a vizsgaidőszakkal és annak beosztásával, illetve a tavaszi szemeszter kezdetével és időbeosztásával kapcsolatosan még nem döntöttek, de úgy szeretnék a kormányzati szabályokat betartani, hogy „az elvégzendő feladatok is teljesíthetőek legyenek”.

Az ülőmunkát végzők munkavédelmi eszközként derékmelegítő plédeket kapnak, melyek várhatóan a napokban fognak megérkezni.

Más egyetemeken is különböző takarékossági intézkedéseket vezettek be. A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen maximum 20 fokot fognak tartani, emellett nem lesz meleg víz és a kézszárítókat sem használhatják.

A Budapesti Corvinus Egyetem az őszi félév rendje és a vizsgaidőszak is változik. A Pécsi Tudományegyetemen és az ELTE-n takarékossági okokból elmarad az őszi szünet.

Kapcsolódó
Dorog didereg – egyáltalán nem lesz fűtés a városi közintézményekben
A rezsiárak emelkedésével kapcsolatban eddig csak a fűtési hőmérséklet maximalizásáláról olvashattunk, Dorogon ennél tovább mentek: október 11-től nem lesz fűtés és melegvíz a közintézményekben.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik