Virágzó vidékünk

Pécsen jár egyetemre DC, a vörös macska

Nappal a bölcsészkar tantermeit, este pedig az egyetemi klubot látogatja.

DiákCentrum, azaz DC egy gyönyörű, vörös, hosszú szőrű macska, aki a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara mellett éldegélt, majd 2018 őszén gondolt egyet és az orientációs napon odament a bölcsészekhez. Dörgölőzött, dorombolt, így fel is vették a kampuszra, így már a harmadik szemeszterét kezdi a Pécsi Tudományegyetemen DC, a vörös macska,

Ma már kétlaki életre rendezkedett be, a bölcsészkart úgy látogatja, ahogy az egy hallgatónak illik. Napközben, ha az idő jó, a kertben elmélkedik, de rendszeres látogatója a tantermeknek is, főleg a D épületet kedveli. Nem is egyszer volt rá példa, hogy az ablakon keresztül kéredzkedett be, ha netán elfeledkeztek róla. A különleges diákról először a Pécsma számolt be cikkében, ahol arról is beszélt az intézmény tanulmányi osztályának vehetője, hogy jó időben DC kedvelt napozóhelye a dékán autója volt.

DC nemcsak napközben, hanem esténként, éjszaka is az egyetemistákkal tartott a közkedvelt szórakozó helyünkre, a Szenes Klubba. Nagyon hamar a bölcsészkar kedvence lett, rendszeresen készültek a macskával közös fotók, ezért döntöttem úgy, hogy összefogom ezt és készítek egy Facebook– és egy Instagram-oldalt is DC-nek, természetesen az ő belegyezésével

– mesélte nevetve az anonimitást kérő volt hallgató, aki mai napig segít az oldal működtetésében. Megtudtuk azt is, hogy DC-nek nagyon jó fejek az eredeti gazdái, és egyáltalán nem féltékenyek arra, hogy a cicájuk egyetemista lett, új nevet kapott, ráadásul a bölcsészkar kedvence is.

A vörös cicáról folyamatosan érkeznek a különböző posztok, fotók. Van, amikor együtt tanul valamelyik diákkal, tantermet látogat, néha sütkérezik a kertben magányosan vagy épp a D épület folyosóján pihen.

Népszerűséget jótékony célra

Meglepett, hogy ilyen népszerű lett DC és ennyien szeretik, törődnek vele, még a dékáni tanácsnál is téma volt. De nemcsak a diákok, hanem az oktatók, tanárok is kedvelik, hétvégére a saját tányérjába még ételt is hagynak itt neki

– emelte ki az egykori hallgató, aki úgy fogalmazott, hogy amióta DC itt él velük, teljesen összekovácsolta a bölcsész kart.

Egy ilyen népszerű állat pedig adománygyűjtésben is nagy segítség lehet, ezért gondoltuk úgy, hogy DC népszerűségét felhasználva szervezünk jótékonysági gyűjtést a Pécs Környéki Állatmentő Alapítványnak a Szenes Klubban. Mi magunk is meglepődtünk, hogy milyen sok adomány, étel és pokróc gyűlt össze a rászoruló állatok javára.

– mesélt az akcióról, amit a tavaszi félévben is meg szeretnének ismételni majd.

Terápiás cicája van a szekszárdi könyvtárnak
Van olyan kisgyerek, aki kifejezetten a cica miatt kíséri el anyukáját a könyvtárba.

Kiemelt fotó: Facebook/dcthecat

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik