Életmód

Kétezer négyzetméteren épül a karácsonyi meseház Csákánydoroszlón

Karácsonyi Meseház / Facebook
Karácsonyi Meseház / Facebook

Advent első vasárnapján, november 27-én délután 5 órakor kigyúlnak a fények Csákánydoroszlón a Karácsonyi Meseháznál, akkor érkezik a Mikulás is, számolt be róla a vaol.hu.

A lap tudósítása szerint ez már a tizenegyedik alkalom, hogy Csákánydoroszlóban, a Fő út 102. szám alatt, a Vörös-patak szomszédságában megnyílik a Karácsonyi Meseház. A főszervező, Gyurján János ebben az évben még nagyobb területen várja a látogatókat, a közelmúltban ugyanis megvette a szomszédos birtokot, hogy bővíthesse a mesefalut.

Az idén közel 2000 négyzetméteren építi fel fényes és színpompás karácsonyi udvarát, szerinte ilyen szép fénydekoráció eddig még nem volt. A munkát augusztus elején kezdte, és bár már nincs két hét a nyitásig, azt mondja, messze még a vége, sokat kell dolgozni, hogy minden a helyére kerüljön.

Tavaly megközelítőleg 50 ezer látogatónk volt, szeretnénk, ha idén is legalább ennyien eljönnének. A belépés ingyenes, de a becsületkasszába lehet adományokat tenni

– jelentette ki.

Közölte, ebben az évben rengeteg állat lesz majd a szabadtéri installációban, a szarvasok, jegesmedvék, pingvinek összesen 72 négyzetméternyi területet kaptak. Nem marad ki a Betlehem sem, nagy kedvenc volt tavaly is. Ebben legalább harminc figura van, mind szépen festett, minőségi szobor.

Két makett- és modellszobával is bővülnek: hangulatos karácsonyi városok, vasútállomások, vidámparkok elevenednek meg miniatűr változatban. A ledpatak elmaradhatatlan elem, a nagy akrilfák újak. Nagyobb lett a mézeskalács ház, ahol  két mézifigurával lehet majd fotózkodni.

Saját mobil illemhely is lesz idén, természetesen pirosra festve, Karácsonyi Meseház felirattal.

Gyurján János a villanyszámla miatt nem aggódik, azt mondja, az nem lesz olyan vészes. A Karácsonyi Meseház vízkeresztig, január 6-áig tart nyitva, naponta 17-20 óra között. A csákánydoroszlói és a kemestaródfai önkormányzat mellett néhány cég is támogatja a működtetését. A közlekedést polgárőrök segítik, az utcában tilos lesz majd megállni, parkolni a Gasztony felé vezető úton és a majornál lehet, áll a tudósításban.

Kapcsolódó
Váralján pompázik majd az ország Mikulás-háza
Az idei dekorációban megelevenedik majd a Reszkessetek betörők című karácsonyi slágerfilm díszes háza és a Rockefeller karácsonyfa is.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik