Életmód

Hagyj el te is egy mikuláscsomagot, és okozz örömöt valakinek

Anikó Jákob Máji
Anikó Jákob Máji
Az akcióhoz bárki csatlakozhat.

2018-ban Ancsin Alex kezdeményezésére indult útjára a Hagyj el egy mikuláscsomagot akció, mely mára országos méretűvé nőtte ki magát, írja a feol.hu.

Az akciót, melynek lényege, hogy egy random letett mikuláscsomaggal ünnepi örömet szerezzünk december 6-án valakinek, egy híradás kapcsán pattant ki Alex fejéből, amiben virágcsokrot hagytak városszerte az utcán kedvességből. Eszébe jutott, mi lenne, ha Mikuláskor is lenne hasonló, s az ötlet eredményeként az elmúlt négy év alatt közel 20.000 mikuláscsomagot hagytak el a jó lelkű emberek.

Idén már közel 300 településről érkezett visszajelzés, hogy csatlakoznak az eseményhez.

A kezdeményezés nemcsak a gyermekek kedvéért jött létre, felnőttek is örülhetnek a csomagoknak.

A mosoly, az öröm a legnagyobb ajándék: csaljunk mosolyt az emberek arcára de­cember 6-án. Hagyjunk el egy mikuláscsomagot, játékot, könyvet olyan forgalmas helyen, ahol biztos, hogy megtalálják. A fáradt kolléga asztalára vagy táskájába csempészett meglepetés boldog perceket okozhat. De a szomszédban élő idős házaspár ajtaja előtt hagyott csomag is visszahozza a boldog gyermekéveiket. A nehéz anyagi körülmények között élő gyermekes családok ablakába helyezett csomag esetleg olyanoknak okoz örömet, akik sose kaptak ajándékot – ez ennek az akciónak a lényege.

hagyj el egy mikuláscsomagot/Facebook
Kapcsolódó
Kicsoda a Mikulás és ki a Télapó?
Az elmúlt évtizedekben a különböző kultúrák hagyományai összemosódtak.
Olvasói sztorik