Életmód

100 rászoruló családot lepnek meg karácsonykor a bohócdoktorok

Az akcióhoz várják cégek és magánszemélyek felajánlását is.

Karácsonyi szeretetcsomagokkal szeretne idén is 100 rászoruló családot meglepni a Mosolykommandó bohócdoktor szolgálata Szegeden, és környékén. Az alapítvány 2015 óta szervez karitatív akciókat a megyében, idáig közel 1.200 családnak tudtak segíteni.

Felhívásukban cégektől és magánszemélyektől is várják a segítséget.

Az alapítvány több éve szervezi a Karácsonyi Szeretetcsomag akcióját, amelynek keretében hátrányos helyzetű, rászoruló családokat ajándékoznak meg az ünnepek előtt. A Mosolykommandó az akciót cégek, magánszemélyek, és az adó 1%-os felajánlásokból működteti, amely az elmúlt 5 évben az egyik legsikeresebb dél-alföldi karitatív megmozdulások közé nőtte ki magát. Rendhagyó módon az adományokat személyesen juttatják el a családok otthonába a bohócdoktor-önkéntesek.

Az infláció miatt nagyon sokan kerültek nehéz helyzetbe, ezért ezekben a családokban a gyerekeknek a karácsony sajnos nem az ünnepről, hanem a nélkülözésről szól. A Mosolykommandó idén is szeretné felvenni a kapcsolatot ezekkel a családokkal, és tartós-élelmiszerrel, bontatlan játékokkal, és csokoládéval szeretné meglepni őket még az ünnepek előtt

– mondta dr. Pataki Gergely programkoordinátor.

Az alapítvány küldetése, hogy ezeknek a gyerekeknek a karácsony varázsa ugyanúgy meglegyen, mint azoknak a gyerekeknél, akiknél ez mindennapos.

Bennünket minden évben a gyermekek fülig érő mosolya inspirál a legjobban, amit az ajándékok átadásánál kapunk tőlük! Ez adja a legnagyobb erőt nekünk, Mosolykommandónak

– mondta el Pataki Gergely.

Az akcióhoz várják cégek és magánszemélyek felajánlását is. Elsősorban tartós élelmiszert, csokoládét és új bontatlan játékokat tudnak fogadni, amelyeket 100%-ban az adományozott gyerekeknek, és családjaiknak juttatnak el önkénteseik. A gyűjtésről bővebb információ a www.bohocdoktor.hu oldalon érhető el.

Kapcsolódó
Mesekönyvet gyűjtenek rászoruló gyerekeknek karácsonyra
Könnyedén szebbé tehetjük a kicsik karácsonyát.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik