Mozaik

Bohócdoktorok csodaországa a szegedi gyermekklinikán

Tavaszköszöntő vizitet tartottak március elsején a piros orrú dokik.

Visszatérő vendégként látogatták meg a bohócdoktorok a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinika gyermeksebészeti részlegét.

Fotó: bohocdoktor.hu
Fotó: bohocdoktor.hu

A Gyógyító Bohócdoktorok Alapítvány önkéntes professzora Gergő Bohóc és tanársegédje Dorka Bohóc ismét mosolyra fakasztotta az osztályon fekvő kis betegeket és a nővéreket egyaránt. Minden egyes kórterembe bekukkantottak, ahol csodálkozó tekintetek fogadták a fiatal vizitelő csapatot.

Fotó: bohocdoktor.hu
Fotó: bohocdoktor.hu

Fehér köpeny, fonendoszkóp ez még mind stimmel, de mit keres egy piros orr a doktor bácsin? Miért vannak színes gombok a fehér köpenyen? És egyáltalán mi az a gumicsirke a kezében?

Fotó: bohocdoktor.hu
Fotó: bohocdoktor.hu

Humor, nevetés és a csodálatos bűvésztrükkök varázsolták át egy kis időre Csodaországgá a kórtermeket, ahol egy kicsit feledésbe merült a fájdalom, az infúziós tű. A hangulat gyorsan feloldódott, amint elindult a bohóckodás, és bemutatkoztak a furcsa doktorok.

Fotó: bohocdoktor.hu
Fotó: bohocdoktor.hu

A 3 és fél órás vizit végére az önfeledten mosolygó gyerekektől és a nővérkéktől vidáman búcsúztak a bohócdokik, akik megígérték, hogy hamarosan visszatérnek.

Nem kérnek adófelajánlást

Elindultak az adó 1%-os kampányok. Többen jeleztétek az alapítványnak, hogy vannak, akik megtévesztő módon a nevüket felhasználva gyűjtenek 1%-os felajánlásokat. A Gyógyító Bohócdoktorok Alapítványt 2015-ben alapították, ezért „fiatal szervezetként” még nem felelnek meg a közhasznúsághoz szükséges feltételeknek. Ebből kifolyólag az alapítvány egyelőre NEM KÉRI senkinek az adó 1%-os felajánlását és nem is kampányol azért. Működésüket önerőből, és támogatóik kisebb-nagyobb felajánlásaiból fedezik. Ugye Te sem szeretnéd, hogy 1%-os adófelajánlásod olyan szervezethez kerüljön, akiknek nemhogy programjuk, de bohócdoktoruk sincsen?

 

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik