Életmód

Ezeknek a háztartási eszközöknek mindenki örülne karácsonykor

Rowenta
Rowenta
Háztartási gépet ajándékozni egyáltalán nem ciki, hiszen egyrészt tényleg hasznos és praktikus eszközökről van szó, másrészt akár olyan meglepetéssel is előállhatunk ebből a kategóriából, amit az ajándékozott nem venne meg magának. Összeállításunkban öt olyan eszközt gyűjtöttünk össze, amivel nem nagyon lehet mellé lőni.

Robotporszívó, ami kitakarítja magát is

A robotporszívók jó ideje nem számítanak újdonságnak, de a gyártók még mindig elő tudnak állni ügyes trükkökkel. A Rowenta X-PLORER S75s+ például olyan dokkolóállomással van felszerelve, ami a takarítást követően egy 4,1 literes porzsákba szippantja a port a robotból, ami ennek köszönhetően akár 60 napig képes úgy takarítani, hogy ne kelljen foglalkoznunk az összegyűjtött kosszal. Az eszköz természetesen saját, okostelefonos alkalmazással is rendelkezik, amivel nemcsak vezérelni lehet a gépet, de személyre szabható a takarítás: beállítható például, hogy a robotporszívó mikor és milyen területeken dolgozzon – a menük ráadásul magyar nyelven várják a felhasználókat. A szívóerő 2700 Pa, ami leköröz sok hagyományos porszívót is, az alaposságról pedig a lakást alaposan feltérképező lézertechnológia gondoskodik. És ha mindez nem lenne elég, a Rowenta X-PLORER S75s+ nemcsak a porral birkózik meg, de akár a feltörlést is rábízhatjuk, hiszen ilyen funkcióval is rendelkezik.

Rowenta

Sokoldalú hajformázó

Egy nő elengedhetetlen társa egy hajformázó, és ebben a kategóriában a Rowenta Brush Activ Ultimate Care CF9720F0 fantázianevű forrólevegős modell lehet az ideális választás karácsonyra. Az egyedi dizájnnal megáldott eszköz a több elérhető funkciónak (shape, dry, blow dry, wave, dry and shape) hála egyszerre szárítja és formázza a hajat. Kialakításának köszönhetően extra erőt biztosít, ionizáló funkciója pedig fényessé varázsolja a hajszálakat, a Careful Heat technológia pedig mindeközben a légáramlás hőmérsékletét 80 °C alatt tartja, így nincs roncsolódás, a haj egészséges és védett marad. Az eszköz különlegessége továbbá az egyedi Flip funkció, ami lehetővé teszi, hogy szabályozzuk a forgófej dőlésszögét. Ez nagyobb mozgásszabadságot biztosít a felhasználó számára, ezáltal könnyedén kezelhető a haj a nehezebben elérhető helyeken, akár a tarkón is.

Rowenta

Kávégép minden alkalomhoz

A kávé a mindennapjaink része, és alig akad háztartás, ahol ne lenne egy gép, aminek egyetlen célja, hogy elkészítse a barna nedűt. Kávémániás szeretteink számára lehet jó választás a Krups Intuition Experience+ EA877D10, ami nemcsak az elegáns, rozsdamentes acél kivitelével vonja magára a figyelmet, de azzal is, hogy a Smart Slide technológiának köszönhetően 21 forró- és jeges italrecept közül választhatjuk ki az éppen alkalomhoz illőt. A hagyományos lehetőségek mellett már megtaláljuk többek között a frappét, a nitro kávét, az olasz cappuccinót vagy akár a filterkávét is. Az elkészítéshez ráadásul már nem hagyományos gombokat kell igénybe venni, egy 3,5 hüvelykes képernyőn választhatjuk ki az aktuális kedvencünket, aminek az elkészítését elegáns fényjelzések kísérik. Ennek hála nemcsak a kávézókban megszokott minőségű italok elfogyasztása lesz élmény, de már az elkészítés folyamat is.

Rowenta

Mindezt csak tetézi, hogy ez az eddigi legcsendesebb Krups kávéfőző: a teljesen automata rendszer az őrléstől a kávé tényleges elkészítéséig egy új zajcsökkentő technológiával gondoskodik arról, hogy amíg a család alszik, csendben, zavartalan készülhessenek el az ébredést kellemesebbé tévő italok.

Edény a kevésbé tehetséges kuktáknak

A főzés olyan művészet, amiben nem mindenki jártas, ugyanakkor tehetség hiányában sem kell lemondani az otthon készített ételekről. A konyhai teendőkben kevésbé jártasak számára lehet ideális ajándék egy Tefal Cook4me+ Connect multifunkciós edény, ami 150 előre beprogramozott receptet tartalmaz és segíti azok elkészítését. Sőt, okoseszközről lévén szó, a My Cook4me vagy a Tefal okostelefonos alkalmazásokkal könnyedén új receptekkel adhatók a már amúgy is bőséges kínálathoz. Az edény és a csatlakozó alkalmazás lépésről lépésre vezetik végig a felhasználót az ételek gyors, egyszerű és tökéletes elkészítésénék folyamatán, főzési instrukciókkal, illetve több mint 2000 fotóval.

Rowenta

Külön öröm, hogy egyszerűen kiválaszthatók ételek pusztán az otthon elérhető alapanyagok megadásával, a főzést ráadásul soha nem kell felügyelni, és az eszköz a folyamat végén az elkészített ételt addig tartja melegen, amíg a tálalás mellett nem döntünk.

Gyűrődésmentes ing vasalás nélkül

Ritka, ha valaki szeret vasalni, de a modern technológia már arra is talált megoldást, hogy enélkül legyenek gyűrődésmentes, bármikor felvehető ruháink. A Tefal Care for You YT3040 olyan ruhaápolási megoldás, ami magától eltávolítja a gyűrődéseket, és emellé még fertőtlenít is. A Care for You lényegében egy gőzszekrény, ami a természetes gőz hatásait kihasználva egyrészt kisimítja a ruhákat, az automata folyamat emellett a fertőtlenítés mellett a szárítást is ellátja. A gyűrődések eltüntetéséhez elég mindössze 10 perc, a fertőtlenítés ugyanakkor nagyjából 40 percet vesz igénybe, ezért cserébe pedig az eszköz végez a mindenféle mikroorganizmusok akár 99,99 százalékával. A hatékonyabb gyűrődésmentesítés/fertőtlenítés érdekében a gőzszekrénybe egyszerre akár 4 ruhadarab is behelyezhető, és többé nem kell aggódni amiatt, hogy a ruha összemegy vagy megég, a vezérlés akár távirányítóval is megoldható, az eszköz kijelzője pedig tájékoztat arról, éppen hol jár a ruhaápolási folyamat.

Rowenta
Olvasói sztorik