Életmód

Visszavonul a nemzet rozmárja

MTI Fotó: Komka Péter
MTI Fotó: Komka Péter

Tapolca szilveszteri fürdésén a jövőben is ott lesz, amíg csak hívják, azonban a nyílt vízi fürdőzésektől visszavonul idén Schirilla György.

A „nemzet rozmárja” a veol.hu-nak adott interjújában arról beszélt, 2023 elején végre megjelenik az évek óta várt gyermekmesekönyve, amelyet várhatóan tavasszal a városban is bemutat.

Jövőre egy nagy búcsúúszást tervezek a fővárosban, de aztán visszavonulok. Egyrészt 62 éves vagyok, másrészt egyre melegebb a Duna, a korábbi jeges helyett ma már a néhány fokos vízben kezd komolytalan lenni a rozmárkodás, amellett, hogy egyre nagyobb erőfeszítést jelent egy ilyen nagy esemény megszervezése és az azon való részvétel

– fogalmazott.

Mint mondta, szerencsére sok fiatal lép a nyomába, aminek örül, hiszen egészséges a téli, hideg vízben való fürdés.

MTI Fotó: Mészáros János

A közösségi oldalon írt sorozata a felmenőkről nagyon népszerű. A család múltja az 1600-as évekig ismert, nem kell kutatnia, de ha csak teheti, bemutatja az őseit.

Az édesapám életművét folytattam, ő kezdte a hideg vízi fürdéseket, de az én vonalamat nem viszi tovább egyik gyermekem sem. Úgy érzem, ez nem olyan nagy baj. Közben reflexológiáról írok könyvet, de különleges módon. A talpreflexológia, az egészségkultúra, annak a családterápiába való építésének lehetősége érdekel, és a verseim szintén a kötetbe kerülnek. A jóga emiatt most háttérbe szorult egy kicsit

– mondta Schirilla, aki több mint két éve él együtt mostani párjával, akivel egy helyen is dolgoznak, a hatodik kerületi önkormányzatnál.

Amellett lelkesen látogatják egymás családját, kettejüknek már a negyedik unokája születik hamarosan, a kicsik nagymamaként és nagyapaként tekintenek rájuk.

Örülök, hogy immár 12 éve itt lehetek Tapolcán, és fürdésre buzdíthatom az ittenieket. Tavasszal ott leszek a keszthelyi fürdésen a strandon, amit én indítottam el néhány évvel ezelőtt, de januárban a korábbiakkal ellentétben ezúttal nem fürdök sehol, csak a könyvvel foglalkozom. Bár a megjelenésemnek örülnek mindenhol, úgy érzem, mindennek megvan a maga ideje, kiúsztam magam, ideje visszavonulni

– szögezte le Schirilla György.

Kapcsolódó
Harmadszor lesz újévi csobbanás a Tisza-tóban
Mindenkinek fülig fog érni a szája.
Olvasói sztorik