Életmód

Ez a franciák tuti tippje másnaposság ellen

Unsplash
Unsplash
Egy próbát megér a macskajaj megelőzésére.

Ha egy ünneplés alkalmával néhány pohár finom ital legurul, az nagyon jó tud lenni, csak ne lenne utána a másnap…! Bár a legjobb „praktika” ellene, ha egyáltalán nem iszunk, de ha már „véletlenül” máshogy esett, próbáljuk enyhíteni a másnap jelentkező kínokat!

A franciáknak olyan gyógymódjuk van rá, ami állításuk szerint nem csak a szaggató fejfájást szűnteti meg, hanem az ízlelőbimbóinknak is kedvez. Franciaországban ugyanis a hagymalevesre esküsznek a macskajaj megelőzésére.

A francia esküvőkön szokássá vált, hogy a házaspárt felébreszti a násznép azért, hogy forró hagymalevessel kínálják őket, ezzel a hagyomány szerint enyhíthetők a másnaposság tünetei.

És hogy miért működik? A levesben levő hagyma olyan aminosavat tartalmaz, ami segít a májnak a méreganyagok eltávolításában, a só pedig segít visszaállítani az elektrolit-egyensúlyt a szervezetben. A Gruyère sajtban lévő fehérjék, enzimek és kalcium mind segítenek a tünetek enyhítésében.

Kapcsolódó
Így készül a sztárséf páratlan ízvilágú őszi hagymalevese
Ne engedjük, hogy a borús őszi napok elrontsák a kedvünket, inkább hívjuk meg a barátainkat egy különleges őszi finomságra!
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik