Életmód

A világ legboldogabb országai: Magyarország nincs a top 50-ben

Getty Images
Getty Images

Finnországot a hatodik egymást követő évben nyilvánította a legboldogabb lakossággal rendelkező országnak a hétfőn közzétett World Happiness Report, a világ legboldogabb országainak idei ranglistája.

Az MTI szerint az évente kiadott jelentés a Gallup Intézet globális felmérésén alapul, amely idén a koronavírus-járványnak az emberek közérzetére gyakorolt hatását vizsgálta a világ 109 országában. Az amerikai kutatók megállapítása szerint az emberek boldogságérzete a világjárvány ellenére figyelemre méltóan rugalmas maradt: a 2020 és 2022 között mért globális átlagok éppoly magasak, mint a 2017-2019 között, a pandémiát megelőző években.

A 11. alkalommal kiadott lista, amelynek élén rendszerint főleg észak- és nyugat-európai országok végeznek, az idén sem okozott meglepetést: a sorozatban hatodik éve legboldogabb finneket Dánia, Izland, Izrael, Hollandia, Svédország, Norvégia, Svájc, Luxemburg és Új-Zéland lakossága követi a sorban. Ausztria és Ausztrália a 11. és 12., míg Németország – két helyet rontva tavalyi eredményéhez képest – a 16. helyen áll a boldogságlistán.

Magyarország az 51. helyen szerepel, ezzel megőrizte tavalyi helyét a közép-amerikai Salvador után, megelőzve Argentínát.

A világ két legboldogtalanabb országa a tavalyi és idei jelentés szerint is Afganisztán és Libanon.

Kapcsolódó
Már az utazás tervezésétől is boldogabbak a magyarok
Március 20-ika a boldogság világnapja.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik