Életmód

Terápiás póni is segíti a fogyatékkal élő gyerekeket Debrecenben

MTI/Czeglédi Zsolt
MTI/Czeglédi Zsolt
A pónival végzett foglalkozás Magyarországon csak a debreceni Immánuel Otthonban érhető el.

Ebben a tanévben már póni is segíti a debreceni intézményben tanuló halmozottan fogyatékos gyerekek fejlődését – írta meg az intézmény a Facebook-on.

MTI/Czeglédi Zsolt

A pedagógiai fejlesztést elősegítő pónis foglalkozás rendkívüli hatással van a halmozottan fogyatékos gyerekekre: nemcsak testileg, hanem lelkileg is páratlan élményt és fejlesztési lehetőséget jelentenek számukra. A póni mellett a nyuszis foglalkozásnak szintén nagy hatása van a tanulók érzelmi életére, de kognitív és mozgásfejlődésükre is – olvashattuk a bejegyzésben.

Maja, a mini shetlandi póni

Maja, a mini shetlandi póni szeptembertől vesz részt a gyerekek foglalkozásain.

 

Az állat otthonosan mozog nemcsak a folyosókon, illetve a tornateremben, de lifttel is bátran közlekedik az iskolában.

 

A kerekesszékes diákok végig vezetik minden csütörtökön az Immánuel épületében, amellyel a kompetencia élményét élhetik át.

MTI/Czeglédi Zsolt

Szeder nyuszi jelenléte is mindennapos, gondozása, etetése a tanulók segítségével történik. A kutyásterápiát több éve professzionális segítő kutyák és felvezetőik segítségével végzik az iskolában.

Az Immánuel Otthon és Iskola két telephelyen összesen 124 halmozottan fogyatékos gyermeknek és fiatalnak nyújt segítséget.

MTI/Czeglédi Zsolt

Az intézménynek országosan egyedülálló a képzési kínálata, ugyanis oktatási, szociális és rehabilitációs ellátást is biztosít egyszerre, továbbá számos terápiás, élményterápiás és állatasszisztált foglalkozás segíti a gyermekek fejlődését.

Kapcsolódó
Terápiás kutyákat foglalkoztató klinika nyílik autistáknak Kolozsváron
A kolozsvári intézmény az autizmussal diagnosztizált személyeknél segít kutyás terápiával.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik