Életmód

Várakozáson felül népszerű a MillióLépés applikáció

freepik.com
freepik.com
Nincs más tennivaló, mint letölteni az appot, és csatlakozni a kihíváshoz.

Mozogj, és nyerj 1 millió forintot a sulidnak, szól a Millió lépés az iskoládért program felhívása, mely március 27-én startolt, s máris hatalmas népszerűségnek örvend. A Magyar Szervátültetettek Szövetsége által az Aktív Magyarország Program támogatásával elindított egészségprogram célja, hogy rendszeres mozgásra ösztönözze a résztvevőket, és képet adjon arról, mennyit mozognak valójában.

A versenyben mindenki lépéseket gyűjthet az iskolája számára. Minél többen gyűjtik a lépéseket, annál nagyobb az esély, hogy az iskola megnyerje a 100 x 1 millió forint egyikét, amiből sporteszközöket vásárolhat magának.

A hétfőn indult országos kihívásban már most több mint 1600 iskola 8600 osztálya versenyez, írja az Aktív Magyarország.

A 11 hetes kihívás első két napját már rekordszámú regisztrációval és várakozás feletti aktivitással zárta a „Millió lépés az iskoládért” program. A most hétfőn indult országos mozgásösztönző versenybe idáig 1600 iskola 8600 osztálya jelentkezett, a játékosok száma meghaladja a 60 ezret.

A Millió lépés az iskoládért verseny 2023. március 27. és június 11. között tart, ez idő alatt bármikor lehet csatlakozni. A résztvevőknek csupán a MillióLépés applikációt kell letölteniük, amellyel több mint 60-féle mozgásformát rögzíthetnek, majd alakíthatnak lépésekké.

A Millió lépés az iskoládért kihívás két nap alatt annyi embert mozdított meg, mint ahányan a magyar csapatnak szurkoltak a bolgárok elleni mérkőzésen a Puskás Arénában, és ez példátlan eredmény a hazai egészségprogramok történetében. Ez a kihívás nemcsak tükröt tart elénk, de partner is abban, hogy tudatosan aktívabbak legyünk. Mindenkit arra buzdítunk, hogy töltse le, és használja!

– fogalmazott Révész Máriusz, a Miniszterelnökség államtitkára, a Millió lépés az iskoládért versenyt támogató Aktív Magyarországért Program vezetője.

Az applikációt tehát már az első két napon rekordszámú érdeklődő töltötte le, de ezen kívül is születtek már rekordok. Az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola több mint 800 regisztrált tanulója és támogatója hitelesített lépésadatai alapján már a verseny első napján virtuálisan körbejárta a teljes, 2883 kilométeres Kékkört. Ezt a kiemelkedő teljesítményt azóta már két további iskola, a Békéscsabai SZC Zwack József Technikum és Szakképző Iskola, valamint a budapesti Gloriett Sportiskolai Általános Iskola is megismételte, a statisztikákból pedig az látható, hogy ma akár már 20 iskola is a teljes Kékkör végére érhet.

Ők tehát már biztosan részt vesznek azon a sorsoláson, amelyen a verseny végén a Kékkört legalább egyszer teljesítő száz iskola 1-1 millió forintot nyer sporteszközök vásárlására az Aktív Magyarország Program felajánlásának köszönhetően.

A versengésben a szülők és tanárok mellett mindenki részt vehet, aki aktív mozgással szeretné segíteni az általa kiválasztott iskolát: van olyan osztály, amelyhez már csaknem százan csatlakoztak.

Az Aktív Magyarország Program díjain kívül számos önkormányzat is felajánlott egyenként 300 ezer forint értékű támogatást a területükön lévő iskoláknak, amelyek legalább ötször teljesítik az Országos Kékkör távját.

Kapcsolódó
6 éves gyerek teljesítette az 1173 kilométeres kéktúrát
Az Országos Kékkört 2550 kilométert gyalogolva 80-an tették meg tavaly.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik