Életmód

100 helyszínen épülnek sportpályák az országban

pixabay.com
pixabay.com

Az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda 2022-ben is meghirdette az Aktív Települések Programot. Idén olyan létesítmények épülnek, melyek legfontosabb célja, hogy kortól függetlenül bárki aktív életet élhessen a lakókörnyezete közelében. Ezért bringapályák, görparkok, futókörök, mászótermek, sítanpályák, illetve műjégpályák fejlesztése valósul meg, összesen nagyjából 100 helyszínen az országban, írja az aktivmagyarorszag.hu.

Kapcsolódó
Sikersztori: egyre népszerűbbek a vándortáborok
A táborokban eddig összesen több mint 40 ezer diák és közel 3 ezer pedagógus vett részt.

Az Aktív Települések Program célja, hogy egyre több lehetőség csábítson mindenkit az aktív testmozgásra. A kerékpáros lehetőségek színesítése érdekében folytatódott az Országos Bringapark Program, újabb futókörök építését támogatja az Országos Futópálya-építési Program, az Országos Görpark Program az extrém sportok fanatikusainak hoz létre speciális parkokat, valamint az adrenalinfüggő fal- és sziklamászók legnagyobb örömére tovább bővülnek a sportmászással kapcsolatos lehetőségek is.

A téli sportok szerelmesei sem maradnak majd mozgási lehetőség nélkül, hiszen az Országos Sítanpálya-építési Program és az Országos Műjégpálya Program nekik kedvez

– áll a közleményben.

A kisebb lélekszámú községekben éppúgy történtek fejlesztések, mint a nagyobb lakossággal rendelkező városokban. A támogatásokra minden olyan önkormányzat, önkormányzati szerv, nemzeti park igazgatóság, erdészeti szervezet, sportegyesület, natúrpark, egyházi szervezet, illetve egyéb civil- és gazdasági szervezet jelentkezhetett, amely többek között vállalta, hogy az így megvalósuló beruházását még az idén megvalósítja.

Ugyan műjégpálya létesítésére még lehet jelentkezi, de a többi program zárása után egyértelműen kijelenthető az idei rekord. Még soha nem épült egyetlen év alatt közel 100 olyan létesítmény, amely ennyire egyszerűen, ekkora volumenben támogatná országosan a mindennapos testmozgás lehetőségét

– mondta Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.

A programban támogatást kapott települések listája ide kattintva elérhető.

Kapcsolódó
1800 kilométeren válik belovagolhatóvá Észak-Magyarország
2022-től a nagyközönség számára is.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik