Életmód

Házi tojást vettél a piacon? Most kiderül, hogy becsaptak-e

pixabay
pixabay
Nem a tojás héját, és nem is a sárgáját kell nézni.

Létezik egy farm, egy békés sziget, ahol a növénytermesztés és állattenyésztés a környezet bioritmusához simul. Ez a Remény Farm.

Már több mint 353 ezren követik TikTok-csatornájukat, ahol a farm mindennapjaiba enged betekintést Juhász Szép Anna és párja, Goldmann Dávid.

A bekölcei Remény farm küldetése, hogy tiszta, klímatudatos élelmiszerekkel segítse az emberek és a Föld egészségét. Nemet mondtak a nagyipari körülményekből érkező vegyszeres élelmiszerekre, a nagyvárosi életre, stresszre és teljesen a nulláról építettük fel otthonukat. Olyan fenntartható modellt álmodtak meg, ahol klímafarmunknak köszönhetően tiszta élelmiszert tudnak előállítani magunknak, barátainknak és vevőinknek, és ennek az életstílusnak népszerűsítését tűztük ki célul.

TikTok csatornájuk rövid videóiban jól látható, hogy a csirketenyésztés is lehet emberséges és környezetkímélő is. A fura színű tojásokról pedig az alábbi videóból tudhatunk meg többet.

https://www.tiktok.com/@remenyfarm/video/7172574966985084166

És ha már tojások…, nemrégiben egy másik kísérletbe kezdett Juhász Szép Anna, aki egy hónapon keresztül pirospaprikát kevert a tyúkok tápjához.

Vajon milyen színű lett a tojás? Vajon milyen színű lesz a kiscsibe, ami ebből kikel?

Anna azért kezdett a furcsa kísérletbe, mert azt hallotta, hogy ha pirospaprikával eteti a tyúkokat, az megszínezi a tojásokat. Így történt, hogy egy hónapon keresztül pirospaprikát kevert a tyúkok tápjába, majd megjelölve gyűjtögette a tojásokat. A hónap végén  egyesével feltörte azokat egy-egy tálkába.

A videón az eredmény szemmel látható: a negyedik héten begyűjtött tojások színe sokkal szebb és erősebb narancssárga, mint a legelső, paprika nélküli tojásé. Az íze viszont a teszt alapján, talán nem véletlenül, egészen paprika ízű volt. És hogy milyen kiscsibék születnek majd ezen, paprikával színezett tojásokból, az hamarosan kiderül.

Kapcsolódó
Nem lehetetlen: a tyúkól kertünk dísze is lehet
Ha még sohasem tartottunk tyúkot a kertünkben, ne gondoljuk azt, hogy ez olyan bonyolult.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik