Életmód

Magyarországot is keresztül szeli majd a világ leghosszabb buszos kirándulása

Getty Images
Getty Images

Kalandra vágyó turisták hamarosan két hónap alatt járhatják be egész Európát, az indiai Adventures Overland nevű turisztikai vállalat ugyanis elindítja a világ leghosszabb buszos kirándulását, írja a CNN.

Az első busz augusztusban indul az 56 napos túrára, melyen 30 utas vehet majd részt. A kirándulás Törökország legnagyobb városából indul, majd Kelet-Európán, Skandinávián és Nyugat-Európán keresztül érkeznek meg a turisták a brit fővárosba, Londonba október elsején.

A 12 ezer kilométeres út során a résztvevők felfedezhetik Görögországot, Szófiát, Prágát, Varsót, Zágrábot, Ljubljanát és nem mellesleg Budapestet is, ahol a főváros világhírű termálfürdőit próbálhatják majd ki.

Ezután elutaznak egészen Európa legészakibb pontjára a norvég fjordok mentén, így lesz lehetőségük látni a sarki fényt is.

A kirándulás 24 300 dollárba, átszámítva forintba kerül, az ár tartalmazza a reggeliket, 30 ebédet és vacsorát, valamint az elszállásolást is a megállóhelyeken.

Ugyan a kéthavi buszozás sokak számára nem hangzik kecsegtetően, a szervező cég ígéri, hogy különleges luxusbusszal utazhatnak az érdeklődők, melyet a lehető legkomfortosabban alakítottak ki egy hosszú távú utazáshoz.

A Guinness Rekordok Könyve szerint jelenleg a világ leghosszabb buszos útja 6200 kilométeres, amely a perui főváros, Lima és a brazíliai Rio de Janeiro között közlekedik.

Kapcsolódó
100 vagonból áll a világ leghosszabb vonata
A rekordkísérlettel a szervezők a vasutat kívánták népszerűsíteni, és arra szerették volna felhívni a figyelmet, hogy a vasútnak nemcsak jelene, hanem jövője is van.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik