Életmód

Rekordlistás óriáspontyot akasztottak a Tisza-tavon

Facebook / Barati Béla
Facebook / Barati Béla
Másfél kilóval maradt el a tórekordtól.

Majdnem megdőlt a pontyrekord – tudtuk meg a Tisza-tavi Sporthorgász bejegyzéséből.

Bár az elmúlt napokban a hidegfront miatt a halak étvágya visszaesett, végül a javuló idő meghozta az uszonyosok kedvét. Az utóbbi napokban több horgász is sikeresen akasztott szebbnél szebb halakat Poroszló környékén.

Barati Béla mezőkövesdi horgász április 28-án hajnalban egy óriáspontyot fogott a Dühös-lapot térségében.

Facebook / Tisza-tavi Sporthorgász

Több sikertelen éjszaka után végre megfogtam a Nagy Halat. Egy hónapon keresztül harcsáztam, de ráuntam, úgy gondoltam, megpróbálom a pontyozást. Pár nap után fogtam két szépet, 10 kiló körül voltak, de ez a mai feltette az “i-re” a pontot. Fárasztás közben már éreztem, hogy nagy fogás lesz. Éjszaka, amikor megfogtam, le is mértem a saját mérlegemmel, majd reggel hívtam a halőröket, hogy van egy rekord-közeli pontyom

-mesélte Barati Béla a Sokszínű vidéknek.

A sporthorgász hajnali kettőkor fogta a halat, és azt is elárulta, hogy valószínűleg veszíthetett a súlyából reggelig a potyka, a stressz miatt ugyanis gyakran szinte “minden kijön” egy-egy uszonyos gyomrából. A sporthorgász egyébként gyerekkora óta horgászik, és ekkora fogása még sohasem volt.

Könnyű szerelékkel és saját, gyúrt bojlival fogtam. Tényleg óriási élmény volt. A vadvizeket előnyben részesítem, egészen decemberig szoktam a Tiszán és a Tisza-tavon horgászni.

A mérlegelés után kiderült, Barati úr óriás hala egy 26,85 kilogrammos példány volt, és alig másfél kilóval maradt el a tórekordtól.

Kapcsolódó
Ontja magából a pontyóriásokat a Balaton
A tikkasztó hőségben is jól harapnak a halak.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik