Életmód

Megérinti a lelkeket a cukorbeteg kislány története

Egy Csepp Figyelem Alapítvány
Egy Csepp Figyelem Alapítvány
Sokkolta a családot, amikor cukorbeteg lett a 9 hónapos kislányuk.

Erős Antónia legközelebbi kollégái – Szellő István és Rába Balázs –, valamint diabétesz szakemberek társaságában május 23-án ünnepelte az általa életre hívott Egy Csepp Figyelem Alapítvány 18. születésnapját. Az ünnepi sajtótájékoztatón a legtöbbeket megérintő történet a 9 éves Lucáé volt, akiről 9 hónaposan derült ki, hogy 1-es típusú cukorbeteg.

A történetet az alapítvány tette közzé.

Az Izeli család addigi élete a feje tetejére állt, amikor kisbabájukról kiderült, hogy 1-es típusú cukorbeteg.

Az édesapának is rövid időn belül kellett elsajátítania a vércukormérést, az inzulinadást, azt, hogy Luca mit ehet, és hogy ha leesik a vércukra vagy éppen túl magas, mi a teendő. Az édesanyát sokként érte a hír, így férje próbált higgadt maradni, és megnyugtatni őt, de számára is idő kellett, hogy elfogadja az új helyzetet.

Egy Csepp Figyelem Alapítvány

De hogyan élik meg a mindennapokat a cukorbeteg Lucával?

Úgy kezelem a lányomat, mintha egy teljesen egészséges gyerek lenne. Az én szememben az is. Próbáljuk úgy élni a hétköznapokat, hogy Luca egy percig se érezze, hogy nekünk a cukorbetegségével problémát okozna. Persze odafigyelünk rá, számoljuk az étkezéseknél a szénhidrátot, és ahhoz az inzulin mennyiséget. Naponta 10-12 alkalommal mérjük a cukrát, éjjel is. 1 óráig én vagyok fenn a kislányom mellett vércukrot mérni, utána a párom. Nem könnyű, de az ember mindent megtesz a gyermekéért

– mesélte Izeli Róbert, az édesapa Erős Antóniának, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány létrehozójának, aki meglátogatta a cukorbeteg kislányt az óvodában.

Luca, egy cukorbeteg kislány története

Kapcsolódó
Kapor, a természetes inzulin
A kapor igen hasznos gyógy- és fűszernövény, mégis keveset tudunk róla.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik