Életmód

Reverendában indult országjáró túrára a pécsi kispap

pixabay
pixabay
A tervek szerint minimum 2580 kilométert tesz majd meg a túra során.

Reverendában, túrazsákkal a hátán kelt útra pünkösd után Perczel Ágoston, a Pécsi Egyházmegye harmadéves növendék kispapja, hogy körbejárja Magyarországot, írta a Sonline.

A kispap, aki gyaloglás közben lelki utazáson is részt vesz, három hónap szabadságot kért a megyéspüspöktől.

Pécsről indultam és augusztus vége felé tervezem, hogy visszaérek. Gyalogosan próbálom meg teljesíteni az országos kék kört. Ez egy zarándoklat számomra. Az önismeret, a saját határaim feszegetése és az Istennel való kapcsolatom fejlődése, új dimenzióba helyezése a célom

– mondta a lapnak a fiatal pap.

Perczel Ágostonnak nem újdonság a természetjárás. Húsz éve cserkész, hozzászokott a nomád életmódhoz, ám a hosszú táv még neki is kihívás a korábbi pár száz kilométeres útjaihoz képest. A tervek szerint minimum 2580 kilométert tesz majd meg a túra során.

A vándorló kispap egyelőre reverendában rója a kilométereket, ám tervezi, hogy később túrázáshoz alkalmasabb öltözetre cseréli.

A mozgást alapvetően nem akadályozza a reverenda, ám az amúgy sem könnyű ruha az esőzések alatt még súlyosabbá vált. A táska sem könnyű, a vállaim már nehezen bírják. Egy barátomnál hagyom majd a ruhát, mert ekkora távon ez a súly is sokat számít

– mondta Ágoston.

Kapcsolódó
Babakocsival is bejárható csodás látnivalók az országban
Tisza-tó, Tatabánya, Tác - három hely, rengeteg látnivaló. Mindezt a kisgyermekesek is élvezhetik.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik