Életmód

13 éve vándorol Európában, de soha nem tart sehová a kortárs nomád

instagram/Tammi LeShore
instagram/Tammi LeShore
13 éve járja az utakat, október háromkerekű, újrahasznosított anyagokból készült, csomagtartós kerékpárja a társa.

Chicagóban született, Magyarországra kerülve angoltanárként dolgozott először Budapesten, majd Tiszavasváriban, hogy aztán vándorútra induljon Európába.

Tammi LeShore, a kortárs nomád 45 éves, 13 éve járja az utakat Kelet-Európában.

A Délmagyar munkatársai látták meg a napokban Domaszék közelében, ahol az 55-ös út melletti bicikliúton Csiga nevű háromkerekű, újrahasznosított anyagokból készült, csomagtartós kerékpárját tolta. Az újságírók így elegyedtek szóba a nomád vándorral.

facebook/Tammi LeShore

Hamar kiderült, hogy az olyan hétköznapi kérdéseknek, mint honnan jön, hová tart és miből él, Tammi esetében nincs értelmük. Maga az út a cél, és soha nem tart sehová. Csak megy

– írta a portál.

Nemrég érkezett Szerbiából, most először lépte át a határt Csiga nevű kerékpárján, amelyet Hódmezővásárhelyen vett egy internetes portálon keresztül. Korábban busszal, vonattal utazott, Csigát, a háromkerekű kerékpárt tavaly október óta használja.

Sokszor furcsán néznek rám, de beszélek kicsit magyarul, ami mindig segít, oldja a feszültséget

– mondta Tammi.

instagram/Tammi LeShore

Korábban lányával vándorolt, aki már 20 éves és a saját útját járja. Hamarosan Székesfehérváron találkoznak, mert a lánya barátja ott lakik.

Bár külföldi nőként egyedül utazni nem mindig egyszerű, neki az a legfontosabb, hogy legálisan érkezett Magyarországra, ezért minden joga megvan itt lenni.

Kapcsolódó
Ekhós szekérrel vándorolnak Európában
Magyarországon áthaladva Szlovákiában folytatják útjukat.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik