Életmód

Ekhós szekérrel vándorolnak Európában

Magyarországon áthaladva Szlovákiában folytatják útjukat.

A Nógrád megyei Romhányban haladt át a napokban a három ló vontatta, múltat idéző ekhós szekér, melynek bakján hárman ültek: két férfi között egy kíváncsi tekintetű, sárarany bundájú eb nézte az utat – írta az nhc24.hu.

12 éve vándorol ökrös szekerén az országban
Nem szereti a rivaldafényt, de ahol megfordul, az emberek a szívükbe zárják.

Apa és fia vándorúton

A két úr Kai Mielsch – aki egyébként elektromérnök – és a fia a németországi Kielből indultak nagy kalandjukra: Észak-Németországon, Lengyelországon, Nyugat-Szlovákián, Magyarországon át, hazafelé Kelet-Szlovákián keresztül, Lengyelországban az ukrajnai és fehérorosz határ mentén, a Mazuri-tóvidéken át a Balti-tenger mellett kocsikáznak majd vissza Németországba.

Három lóval és két kutyával keresztül Európán: vajon miért?

Több oka van ennek – mondta a lapnak Kai Mielsch. – Nem rohanunk el a dolgok mellett, vagy fölött. Találkozunk az emberekkel, megtapasztaljuk, hogyan élnek, hogyan gondolkoznak. Ez egészen más, mintha turistaként utazgatnánk, ahol a környezet kiszolgál, érted dolgozik. Itt te magad látod el önmagadat, a lovaidat, kutyáidat. Sascha, a fiam számára is kinyílik a világ. Látjuk a napfelkeltét, és ott állunk meg, ahol zöld a fű és a patak vize is tiszta, hogy a lovak is jól érezhessék magukat, és a kutyák is futhassanak egy jót.

Az idő nem sürgeti őket. Április 12-én indultak el, és nem számít, mikor érnek haza. Haladnak, pihennek, alszanak, majd minden reggel indulnak tovább. Jó utat nekik!

Fotók: Sztranyovszky Béla

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik