Életmód

Még mindig a Balaton és Horvátország a legkeresettebb nyári célpont

pixabay.com
pixabay.com
Kedvelt Görögország, Olaszország, Montenegró, Bulgária, Egyiptom és Tunézia is.

Elindult a nyári szezon, itt a nyaralások időszaka. Mint az elmúlt években, idén is a Balatonra és Horvátországba tervez nyaralást a legtöbb magyar, de a Tisza-tó és Bulgária is egyre népszerűbb, írja az Infostart.

A Balaton, Budapest, a fürdőtelepülések, Eger és Tokaj vidéke szép számokat fognak hozni a szezonban, de – a pandémia idején népszerűvé vált – kis panziók az Őrségben, Noszvaj környékén is „trendik” maradtak belföldön, de divatos a kerékpáros turizmus és a horgászat fellegvára, a Tisza-tó is, ami rengeteg turistát fog fogadni.

Hajdúszoboszló, Debrecen és Sárvár térsége is népszerű lesz a mostani időszakban, ami azért is érdekes, mert a wellness-paradicsomok jellemzően akkor szárnyalnak, amikor nincs szabad tavi lehetőség

– mondta el Kiss Róbert Richard turisztikai szakértő, de az Inforádióban történő beszélgetés közben elhangzott az is, hogy a Velencei-tavi szálláshelyek is szép számokat fognak produlálni a tavalyi kritikus időszak után.

A múlt év október-novemberi előrejelzések még arról szóltak, hogy a rezsi emelkedése negatív irányba viszi majd a 2023-as szezont, most azonban úgy tűnik, akár a 2019-es év is túlszárnyalható. Bár nyilván sok minden függ az orosz–ukrán konfliktustól, vagy attól, hogy felüti-e a fejét egy újabb járvány.

Külföldet illetően a sláger továbbra is Horvátország, ahová a járványt megelőző évben mintegy 660 ezer magyar turista látogatott el, majd a pandémia időszakában ez a szám 400 ezer körülire csökkent, most viszont borítékolhatóan megint 600 ezer fölötti lesz a magyar vendégszám.

A magyarok kedvelt úti céljai között szerepelnek továbbá a görögországi szigetek, Montenegró, Bulgária, Olaszország, de az észak-afrikai Egyiptom és Tunézia szintén népszerű a magyar turisták körében, miután rendkívül ár-érték arányosak. A törökországi all inclusive szálláshelyek is szép számban vonzzák a magyar látogatókat.

Kapcsolódó
Így változtak meg az utazási szokásaink
Jellemzően azok az utazások népszerűek, amelyek rövidek, gyors feltöltődést és programokkal teli napokat kínálnak.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik