Életmód

Egyre több magyar vágyik nyáron az Adriára

pixabay
pixabay
A felmérés szerint az előző évekhez hasonlóan az Isztriai-félsziget, a Krk sziget és a Dalmácia-Split régió a legvonzóbb úti cél.

Idén nőtt a horvát tengerpart népszerűsége: április 20-ig 81 százalékkal több foglalást tettek a magyarok, mint egy évvel korábban a Szallas.hu saját adatai alapján, írta az MTI.

A szállásfoglaló portál szerdai közleménye szerint a szállástípusok közül az apartman kategória a legnépszerűbb, a Horvátországba utazó válaszadók 45 százaléka választja.

A foglalási adatok szerint az idei szezonban (június-szeptember) egy főnek egy éjszaka átlagosan 12 ezer forintba kerül Horvátországban

– közölte Kelemen Lili, a Szallas.hu sajtószóvivője.

pixabay

A félpanzió iránt a legnagyobb a kereslet, ez 44,3 százaléka a foglalásoknak, jóval kevesebb a kizárólag reggelit kérők aránya, 17,8 százalékos, és 2 százalék választja a teljes ellátást.

A felmérés szerint az előző évekhez hasonlóan az Isztriai-félsziget, a Krk sziget és a Dalmácia-Split régió a legvonzóbb úti cél.

Az ár mellett az ingyenes lemondás, az előleg nélkül foglalható opciók és a nagyszámú pozitív vendégértékelés alapján döntenek, és sokan keresik a magyarul beszélő szállásadókat

– tájékoztatott a Szallas.hu.

Kapcsolódó
Visszatértek az Adriára a delfinek, egy egész csapatot láttak
Egy ötven példányból álló delfincsoportra bukkantak a napokban.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik