Mozaik

Idén is utazhatunk vonattal az Adriára

illusztráció/máv
illusztráció/máv
Az Adria InterCity éjszakai járata Budapestet köti össze Splittel.

Az Adria InterCity éjszakai járata, amely fekvőhelyes, háló- és étkezőkocsival közlekedik, idén nyáron is összeköti Budapestet Splittel – közölte a MÁV-START az MTI-vel.

A 2022-ben a The Guardian által Európa 10 legjobb vasúti élményutazása közé választott járat június 9-től szeptember 30-ig hetente háromszor közlekedik

– írták.

Újdonság lesz a tavalyi évhez képest, hogy a vonat június 17-ig az előszezonban, majd augusztus 28-tól az utószezonban is hetente háromszor közlekedik. Budapestről minden kedden, pénteken és vasárnap, Splitből minden hétfőn, szerdán és szombaton indul az Adria InterCity.

A járatot 2021-ben a járványhelyzet ellenére is 5500 utas vette igénybe, ám 2022-ben, 11 900 utazóval, megduplázódott az utazásszám. Csaknem 4300 utas a magasabb kategóriájú, komfortosabb hálókocsikba váltott jegyet

– tették hozzá.

Az InterCity Split központjába érkezik. A 789 kilométeres táv nagy részét át lehet aludni, az utasok nyugalmát idén a határellenőrzés sem zavarja meg. A járat minden kocsija légkondicionált, a fülkékben konnektorok is találhatók.

Az Intercity Budapestről 18.45-kor indul és a Balaton déli partján haladva éri el az országhatárt. Splitbe 9.44-kor érkezik. Visszafelé, Splitből 17.55-kor indul, Budapestre másnap 9.35-re érkezik.

Az IC-re Budapesten (Keleti pályaudvar és Budapest-Kelenföld) kívül Székesfehérváron, Siófokon, Fonyódon, Balatonszentgyörgyön, Nagykanizsán és Gyékényesen lehet felszállni, illetve hazafelé leszállni.

További részletek ide kattintva olvashatók.

Kapcsolódó
Hatalmas bálnát fotóztak az Adria partjainál
Rendkívül ritka látvány ez az Adrián.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik