Életmód

Magyar rendőrök segítik a Horvátországban nyaralókat

pixabay
pixabay
Július 1-je és augusztus 31-e között segítik horvát kollégáik munkáját a tengerpart idegenforgalmi szempontból frekventált övezeteiben.

Idén is elérhetőek lesznek a Zadar és Pula környékén nyaralók számára az ott szolgálatot teljesítő magyar rendőrök – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.

Kapcsolódó
60 méter hosszú üvegalagutat építenek a tengerbe Horvátországban
A tengerszint alá, 18 méter mélységbe kalauzolja el a turistákat.

Mint írták, a feladatra kiválasztottak csütörtökön felkészítésen vettek részt a Rendőrségi Igazgatási Központban. A kiválasztás során szempont volt a nyelvtudás, így a Horvátországba induló magyar rendőrök közül öten beszélnek angolul, egy pedig horvátul.

A magyar rendőrök július 1-je és augusztus 31-e között segítik horvát kollégáik munkáját a tengerpart idegenforgalmi szempontból frekventált övezeteiben.

A közös járőrszolgálat során a magyar rendőrök Zadarban és Pulában, valamint a környékbeli településeken, leginkább a strandok környékén, valamint az utazók által látogatott helyeken lesznek jelen. A rendőrök jellemzően a turisták részére adnak tájékoztatást, szükség esetén útbaigazítják a nyaralókat.

Közölték azt is, hogy Zadarban és környékén a +36 30 114 8704, míg Pulában a +36 30 744 6147 telefonszámot lehet a magyar rendőrök segítségét kérni. A két telefonszám kizárólag július 1-je és augusztus 31-e között érhető el.

pixabay

Az ORFK emlékeztetett rá: a koronavírus-járvány miatti intézkedések következtében a Horvát Köztársaság területére történő belépéskor minden külföldi állampolgárnak egy nyilatkozatot kell kitöltenie. A határátlépés meggyorsítása, illetve a várakozás elkerülése érdekében a nyilatkozat magyar nyelven is  kitölthető.

A Horvátországba utazó magyar állampolgárok naprakész információkat találnak a Konzuli Szolgálat honlapján.

Kapcsolódó
Visszatértek az Adriára a delfinek, egy egész csapatot láttak
Egy ötven példányból álló delfincsoportra bukkantak a napokban.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik