Mozaik

60 méter hosszú üvegalagutat építenek a tengerbe Horvátországban

Nem mindennapi építkezésbe fogtak a horvátok. Egy hatvan méter hosszú és hat méter széles panoráma alagút felépítését tervezik, amely a tengerszint alá, 18 méter mélységbe kalauzolja el a turistákat. A szenzációs víz alatti séta során üvegfalon keresztül lehet majd gyönyörködni az élővilágban – írja a Travelo a hrturizam.hr oldalára hivatkozva.

A panoráma alagutat Šibeniktől nem messze, Primošten üdülővárosban fogják létrehozni, az építkezés várhatóan másfél millió euróba fog kerülni.  A város már jóváhagyta a költségvetést, így nemsokára elkezdődhet a kivitelezés is a Porat-öbölben.


Fotó: Wikimedia Commons

Primošten Šibenik és Trogir között egy mesterséges félszigeten fekszik, mediterrán hangulatú település, közkedvelt túrisztikai célpont, sok kis kőházzal, szűk utcácskákkal. Primošten híres kiterjedt szőlőültetvényeiről.

Érdekesség, hogy minden nyáron megrendezik a település híres szamárversenyét.

Primošten Mala Raduča terét a tíz legszebb horvátországi tér egyikévé választották.

A déli sarki fény legalább olyan gyönyörű, mint az északi
Az olykor a Kékestetőről is megfigyelhető északi fényről (aurora borealis) biztosan mindenki látott már ehhez hasonló mesés fotókat, de arról kevesen

A magazin szerint még az is lehetséges, hogy a beruházás kapcsán elkészül egyszer egy vízalatti étterem is, mely felveszi majd a versenyt Dubai vagy a Maldív-szigetek vízalatti éttermeivel.

Kiemelt képünk illusztráció – Fotó: Pixabay

Olvasói sztorik