Életmód

Idén is nagy sikere volt a virágosztásnak Debrecenben

Folytatni kívánták a több évtizedes hagyományt.

A városkép szebbé tétele érdekében az elmúlt hetekben a város minden körzetében volt virágosztás a megjelenő helyi lakosság részére, melyre az önkormányzati képviselők által előre meghirdetett időpontokban került sor. Az osztás 4 héten keresztül zajlott, közel 50 helyszínen- olvasható a Future of Debrecen portálon.

A program keretein belül közel 150 ezer darab egynyári és balkonnövény – így például futó- és állómuskátli, begónia, petúnia, lobélia, bársonyvirág és díszcsalán színesíti, díszíti a debreceni lakosok kertjét, balkonládáit.

Future of Debrecen

A portál egyik facebook posztjában örömmel osztotta meg azt a jó hírt is, miszerint már szépen virágzik az általuk létrehozott Lepkeoázis.

Future of Debrecen

Future of Debrecen

Future of Debrecen

Mint írják:

Beporzó rovaraink kiemelkedő szerepet töltenek be a mezőgazdasági termelésben, ugyanis a termesztett növényeink körülbelül 85%-a rovarbeporzású, de ez az arány a virágos növényfajok esetében is hasonlóan 80% feletti. Ezért is nagyon fontos, hogy támogassuk, óvjuk őket. Lencztelepen tavasszal alakítottunk ki egy 83 fajból álló vadvirágos foltot, mely hétről hétre más-más virágfajokkal ajándékozza meg az Orosházi utca lakóit.

Kihelyeztünk még egy darázsgarázst is, amellyel már találkozhattatok a Madár-lakópark sétányukon is, ami poszméheink szaporodását fogja segíteni.

Kapcsolódó
Folytatódik a beporzó hadművelet Szegeden
A városi méhlegelők környezeti hatásait vizsgálja a kutatási program.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik