Életmód

Házszámtáblát kapnak a tanyasiak Ásotthalmon, hogy beazonosíthatók legyenek

A tanyasiak ellátása és az életmentő egységek könnyebb tájékozódása érdekében elkezdődött Ásotthalmon külterületén a házszámok kihelyezése, írja a delmagyar.hu.

Régi problémakörre reagáltunk egy nagyon egyszerű és gyors intézkedéssel, amikor meghirdettem a házszámtábla-rendelési lehetőséget

– mondta Papp Renáta polgármester.

Ásotthalom 122,5 négyzetkilométernyi területén a lakosság fele a tanyavilágban él, és mindig is problémát jelentett a gyors és hatékony eligazodás: főképpen a segítségnyújtó szervek – mentő, tűzoltóság, rendőrség – esetében nincs idő a tétovázásra.

A polgármester hozzátette, napi példa a futárszolgálatok közlekedése is a tanyavilágban. Számukra a tanya beazonosításában egyértelműen a jól láthatóan kihelyezett faliszám ad segítséget. Egyébként jogszabály írja elő ennek a kihelyezését.

Ásotthalom tíz tanyai körzetének egymásba fonódása, a számos népi elnevezésű dűlőút csak nekünk, helyieknek egyértelmű. Ha már nekifogtunk a kérdésnek, egy szép táblát terveztettünk, amelyen a tanyai körzet, a településünk neve és a faliszám is látható Ásotthalom címere mellett

– magyarázta a polgármester.

Első körben máris hatalmas igény mutatkozott, 120 darab táblát már ki is osztottak. A táblák népszerűek. Papp Renáta hozzátette, megjelenésük már most egyre újabb igényeket szült, van, aki belterületen is ilyen táblát szeretne, és lecserélné a régit. A táblák 1340 forintba kerülnek, amit a lakosok fizetnek. A táblákat a tanyagondnoki szolgálat tagjai viszik házhoz, ha kell fel is csavarozzák.

Kapcsolódó
Felújítás közben derült ki, hogy a szépapa 150 éves tanyáját vették meg
A tanya felújítása közben derült ki egy 1862-es térképről, hogy az egyik ősének a portáját mentik meg.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik