Otthon készült

Citromos kolbászt készítettek Ásotthalmon

illusztráció/pixabay
illusztráció/pixabay
Készült káposztás, paradicsomos és sajtos kolbász is.

Harmadik alkalommal rendezték meg a Böllér Show és Kolbásztöltő- és sütő-versenyt Ásotthalmon a Bűbáj Élménybirtokon, tudósított a Délmagyar.

A február 11-i programon a hangulat ezúttal is kiváló volt, az időjárás sem szólt közbe, minden adott volt a jó hangulatú verseny megrendezésére.

Különlegességekből idén sem volt hiány, a zsűri kóstolt káposztás, paradicsomos, sajtos és citromos kolbászt is.

A mórahalmi Zsírszegények nevű csapat készítette a különlegességnek számító citromos kolbászt, amibe 10 kiló húshoz 5 citrom leve és héja került. Meglepően érdekes végeredmény született, egy könnyű, mediterrán jellegű kolbász karakteres citrusos ízzel és illattal

– írta a portál.

Nem volt egyszerű dolga a zsűrinek a csaknem 30 tétel kóstolásával, de megbirkóztak a feladattal.

A III. ásotthalmi Böllér Show és Kolbásztöltő- és sütő-versenyen a legkreatívabb tálalásért járó különdíjat a Rácz Kolbász Felújítók nevű csapat, a legszebb standét a Kézművesek, a hagyományok őrzői különdíjat pedig a Magyar Gasztro Kulturális Műhely kapta.

A kolbászok versenyének harmadik helyezettje a Mi Hazánk csapata lett, második helyen a Barát Team végzett, míg a győztes, azaz a legfinomabb kolbászt készítő közösség a nemrégiben alakult Ásotthalom Tanyaőr Egyesület csapata lett.

Kapcsolódó
Ez férfimunka volt - 215 méter hosszú kolbászt sütöttek
A szombati X. Abádszalóki Böllérfesztivál, a Tiszator 2016 díszvendége Backamadaras volt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik