Ezért igyuk meg a kovászos uborka levét

Szervezetünk meghálálja!

Ha kellően meleg van, akkor országszerte nagy számban készülnek a kovászos uborkák az udvarokon, erkélyeken vagy ablakpárkányokon. A kiváló savanyúság elfogyasztása után a levét sem érdemes kiönteni.

A kovászos uborka leve, amely a fermentációs folyamat során képződik, nem csak kellemes ízt és frissítő hidratálást nyújt, hanem számos egészségügyi előnnyel is jár. Az alábbiakban összefoglaljuk, hogy miért érdemes a kovászos uborka levét is meginni, és milyen pozitív hatásai lehetnek a szervezetünkre.

Igyuk meg a kovászos uborka levét is, mert

Ne csak abban gondolkodjunk, hogy megisszuk a levet, használhatjuk saláták dresszingjéhez, egyes koktélok (például Bloody Mary) ízesítőjeként, húsok pácolásához, házi majonéz készítéséhez is.

Kapcsolódó
Poénnak indult a kovászos uborkás fagyi
Fazekas Ádám olyan újdonsággal rukkolt elő, amin sokan meghökkennek, aztán mégis repetát kérnek belőle.