Életmód

Ingyenes vízibiztonsági oktatást tartanak a balatoni strandokon

MTI/VARGA GYÖRGY
MTI/VARGA GYÖRGY
Az úszástudás nem feltétel.

Water Safety néven indít edukációs programot gyerekeknek és családoknak négy Balaton-parti településen a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. a vízi eszközök és kiegészítők biztonságos használatáról, illetve a fürdőzés szabályainak betartásáról – közölte a cég a honlapján. Balatonalmádi, Balatonfüred, Keszthely és Zamárdi ad otthont augusztusban az eseménysorozatnak, amelynek látogatói elméleti oktatáson vehetnek részt, majd a helyszínen kialakított HUMDA Water Safety-parkban a gyakorlatban is alkalmazhatják az elsajátított tudásukat.

A képzés a napjainkban használatos vízi sporteszközök, például kajak, SUP és kenu biztonságos használatát is érinti, mindenki biztonságos körülmények között ismerheti meg ezeket.

A program ingyenes a strandokra kilátogatók számára, de a strand- vagy rendezvénybelépőket be kell fizetniük a résztvevőknek. Augusztus 3. és 6. között Balatonalmádiban a Wesselényi strandon, augusztus 10-től 13-ig Balatonfüreden a Kisfaludy strandon, augusztus 17. és 20. között Keszthelyen a Városi Strandon, augusztus 23-tól 26-ig pedig Zamárdiban a szabadstrandon, a Strand Fesztiválon található meg a HUMDA Water Safety. A program célja nem az elrettentés, hanem a figyelem felhívása arra, hogy nyáron a strandon vagy a tóparton folyamatosan figyelni kell a biztonságos körülményekre.

Szó esik a koordináció, a reflex, a figyelem és mozgásfejlesztés fontosságáról, valamint szárazföldi és vízi játékokról is. A vízbiztonsággal játékos formában egy kvízzel is megismerkedhetnek a fiatalok és a családok. Nem feltétel az úszástudás, hiszen a vízi biztonsághoz hozzátartozik a mentőmellény használata. A résztvevők megismerkedhetnek a különböző típusú mentőmellényekkel is.

A foglalkozásainkat úgy állítottuk össze, hogy gyermekek és felnőttek számára is élményt nyújtson amellett, hogy játékos formában tanulnak a vízbiztonságról. A strandolók mellett szívesen fogadunk táborozókat a településről vagy a környékről. A bőrápolás szintén szóba kerül, mivel a nyári időszakban mindenki kiemelkedő UV sugárzásnak van kitéve és a strandolókat ez halmozottan érinti nem csak a vízről visszaverődő sugarak, hanem a ruházat hiánya miatt is. A programsorozat alapvető célja, hogy felhívjuk a figyelmüket arra, hogy rendkívül körültekintőnek kell lenni mind a vízben, mind pedig a vízparton

– emelte ki Weingartner Balázs, a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. elnöke.

Kapcsolódó
Egy SUP-os akadályozta a hajóforgalmat Siófokon
A vízirendőrök mentették ki a férfit, majd megbüntették.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik