Virágzó vidékünk

Három gyerekkel utaztunk a balatonfüredi Marina Hotelbe, a sárkányok mindenkit lenyűgöztek

Mit szeretnének a szülők, ha sikerül néhány napra elutazniuk valahová? Pihenni. És mit szeretnének a gyerekeik? Egyet biztosan nem: pihenni… Ők új kalandokra vágynak, játszani, jönni-menni, felfedezni a világot, új barátokra lelni.

Ezt a kettőt kéne valahogy összegyúrni, hogy mindenki elégedett legyen. Mission impossible? Egyáltalán nem! Egy hétvégét töltöttünk el három gyerekkel a balatonfüredi Danubius Hotel Marinában, ahol a hotel a sárkányai megadják mindenkinek azt, amire vágyik.

A Marina törzsvendégei már jól ismerhetik a hotel négy „házisárkányát”, Drazsét, Danyt, Tikót és Yoyót, hiszen 10 éve bukkannak fel naponta a szállodában. Legrégebbi barátaik már fiatal felnőttek azóta, az is lehet, hogy már a saját gyerekük csodálkozik rá az „életnagyságú” kedves sárkányokra.

Ideális hotel az egész családnak

Balatonfüred az egyik legrégebbi és legkedveltebb üdülőhely a Balatonnál. A pezsgő város rengeteg kikapcsolódási lehetőséget kínál, gazdag programokkal, vitorláskikötővel, kirándulási lehetőségekkel, gasztronómiai különlegességekkel várja az itt nyaralókat, de már csak az árnyas Tagore sétányon korzózás is kihagyhatatlan.

A sétány közelében, a város központi részén található a Danubius Hotel Marina, mely már 1969 óta fogadja vendégeit. Azóta természetesen többször is megújult, ám külső jegyeit a nyitás óta magán viseli, fennállásának 50. évfordulójára a balatonfüredi Városi Értéktár része is lett. Luxusszállodának épült, ma már mindenki számára elérhető azoknak a szolgáltatásoknak a sora, melyek kényelmessé, pihentetővé és élménydússá tesznek egy nyaralást.

A hotel egyik legfőbb vonzereje a saját partszakasz, tágas, füves kertjében minden vendég talál magának egy privátabb részt. Ha a Balaton nem lenne elég, akkor az 568 négyzetméteres élménymedencében is lehet pancsolni, mely sárkányos vízköpővel, csúszdákkal, mérleghintával és egyéb vizes játékokkal csábít arra, hogy senki ne maradjon szárazon.

 

Bőséges svédasztalos reggeli- és vacsoraválasztékából a legnagyobb „fényevő” gyerekeknek is meglesz a kedvencük, a szüleik pedig végigkóstolhatják a frissen készült ételek sokaságát. All inclusive ellátással a köztes étkezésekre és az italokra sem lesz gond.

 

A légkondicionált szobákban vagy lakosztályokban kisebb vagy nagyobb családok is tudnak együtt pihenni.

Bubbles Club: a sárkányok – és a gyerekek – birodalma

Ha az idelátogató gyerekeket kérdezzük, hogy mi tetszett nekik a legjobban, akkor szinte egyöntetűen a sárkányokat mondják. Drazsé, Dany, Tiko és Yoyo, a négy kedves sárkány szintén a szállodában laknak és nem hagynak ki egy napot sem, hogy a gyerekekkel találkozzanak. Hozzájuk csatlakozik időnként Max, az influenszer sárkány is, hogy #mindentkipróbálok lendületével játékra, kalandra, kóstolásra invitáljon mindenkit.

Sétát tesznek a lobbyban, a kertben, táncolnak a Bubbles discóban, néha kis huncutságokat is elkövetnek, ahogy azt a recepciónál levő képernyőn is láthatjuk.

 

A gyerekek szórakozását szolgálja még a lombház, a minigolf, az elektromos kiskocsik, a trambulin, a játszótér, a különböző animációs programok, az arcfestés, csillámtetoválás, lufihajtogatás. A legkisebbek is biztonságosan ismerkedhetnek a Balatonnal a sekély vízű lagúnában.

Mik lettek a gyerekek kedvencei?

Három gyerekkel töltöttük a Marinában a hétvégét, a 9 éves Balázzsal, a 4 éves Borókával és Benedekkel.

A kis ikreknél soha nem lehet tudni, hogy mi lesz a kedvencük, mitől fognak esetleg megijedni, így előre elmondtuk nekik, hogy itt lesznek majd nagy sárkányok, de nem kell tőlük félni, ők kedvesek, aranyosak. Felesleges volt az aggodalom, ahogy megjelentek, már rohantak is oda a többi vendég gyerekkel együtt, ölelgették, simogatták a sárkányokat – és ez megismétlődött mindannyiszor, ahányszor felbukkantak. Előszeretettel mutogatták nekik a saját kis plüss-sárkányukat, imádták, hogy a nagy sárkányok is megölelgetik a piciket. Bevalljuk, hogy mi, felnőttek sem tudtuk kihagyni a sárkányokkal való szelfizést.

Boróka igazi kiscsaj, sugárzott a boldogságtól, amíg az arcát festették, de Benit is lenyűgözte, főleg, hogy olyan figurát kért, amit nem is ismertek az arcfestők, de semmi gond, kis google-zás után ő lett a legvagányabb Sonic, a sündisznó. Le sem lehetett imádkozni róluk a festéket, így másnap egy kissé megkopott sellő és sündisznó szaladgált az udvaron.

Benit sokáig lekötötte az öko-játszótér, lelkesen gyakorolta a feladatokat, egyre ügyesebb is lett bennük. Boróka közben már inkább az élménymedence felé kacsintgatott, neki a mozgalmasabb programok valók. Az óriás “pohárból” néhány percenként  lezúduló víz, a szökőkutak és a csúszdák okozta izgalmak miatt alig lehetett záráskor kiparancsolni a gyerekeket a vízből.

Az ikrek nagyevők, de a nagy testvérük, Balázs ritkán talán igazán kedvére valót. Így azt hiszem, bevonul a családi aranyköpések közé, hogy ő azért szeretett itt lenni, mert itt bármit ehetett bármikor – pedig ezt természetesen, otthon is egészen nyugodtan megtehetné, csak hát, azt nem nevezik “all inclusive”-nek, hanem csak simán “otthon”-nak…

Aki a nyaralásból hazatérve sem szeretné, hogy hiányozzanak a sárkánybarátai, az mesekönyvben hazaviheti a történeteiket.

Legyél te is zöldfülű!

A Bubbles Club sárkányai idén már 10. születésnapjukat ünneplik, így mondhatnánk rájuk, hogy ők már igazán nem zöldfülűek, de ők szeretnek azok lenni. Sőt, arra buzdítanak, hogy mi is legyünk azok!

Drazsé és társai szívükön viselik a környezetvédelmet és azt szeretnék, ha az új kis barátaik is szem előtt tartanák a zöld szemlélet a nyaralás alatt is és persze, később, otthon is.

Olyan környezettudatos animációs programokon lehet részt venni a szállodában, mint az öko-játszóház, kreatívkodás újhasznosított alapanyagokkal, meséket hallgathatnak a témában, a kertben elhelyezett QR-kódokat leolvasva segítséget kaphatnak az ott élő növények és állatok életének megismerésében, és a sárkányok is tanácsokkal látják el a kicsiket, például arról, hogy milyen szemetet hová kell dobni, hogy csak annyit szedjenek a svédasztalra kitett ételekből, amennyit biztosan megesznek és így tovább. A jubileumi szülinapi hétvégén még egy fa elültetésében is besegíthettek a gyerekek, ha törzsvendégként visszatérnek jövőre, akkor láthatják, hogy mennyit növekedett, mióta utoljára látták.

Szponzorált tartalom

MAXold ki a hétvégét július 7-9. Danubius Hotel Annabella

MAXold ki a hétvégét július 14-16. Danubius Hotel Marina

Ha ön is szeretne megismerkedni a Bubbles Club sárkányaival, jöjjön el következő különleges hétvégénkre!

A cikk a Danubius Hotels támogatásával készült.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik