Virágzó vidékünk

Megnyílt a Balaton legújabb kikötője

Facebook/Kékszalag PORT
Facebook/Kékszalag PORT
Június 25-én, szombaton megnyílt a Kékszalag PORT, a Magyar Vitorlás Szövetség, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és Balatonfüred Város Önkormányzatának közös beruházásában épült Balatonfüredi Megállóponthoz tartozó 140 férőhelyes Kékszalag PORT kikötő - közölték a kikötő honlapján.

A kikötőben már fogadják a hajókat, de a területen még folynak bizonyos építési munkálatok, a teljes befejezés 2022. szeptember 30-ra várható.

Kapcsolódó
Megválasztották a Balaton legjobb vitorláskikötőit
Újraminősítették a marinákat a Kék Csillag kikötőminősítési rendszerben.

Jelenleg a vizesblokkok helyett konténereket állítottak fel, ezek miatt a tervezett parkolóhelyeknek csak 30%-a vehető igénybe. A kikötő megközelítése szárazföldön most kizárólag a LUA Resort Hotel megkerülésével lehetséges, a betonmóló felőli irányból.

A kikötő két szára 140 hajónak ad férőhelyet és bármilyen szintű verseny lebonyolításához tudja biztosítani a hajó helyigényét és egyéb feltételeit.  Egy nagy szélességű természetes sólya is használható, hosszú sekély bejárattal, ahol a kaja-kenu és evezés is könnyen megoldható.

Kapcsolódó
Megdőlt a hajózási rekord a Balatonnál
A kiemelkedő nyári és őszi forgalom után már októberben megközelíti a 2 milliót a BAHART (Balatoni Hajózási Zrt.) összesített utasforgalma a 175. hajózási szezonban.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik